Csak Darnold kezd az újoncok közül • SportTV

Csak Darnold kezd az újoncok közül

2018. 09. 05. 12:57    
Olvasási idő: < 1 perc

Sam Darnold, az idei draft 1/3-as választása lesz a New York Jets kezdő quarterbackje az NFL-rajton, 21 évével ő lesz minden idők legifjabb QB-ja, aki az első fordulóban harcba vezetheti csapatát.

Nem szakad meg az NFL-ben egy 2008 óta tartó sorozat, a 2018-as első fordulóban is lesz újonc irányító a kezdők között. A New York Jetsnél ugyanis úgy döntöttek, a drafton harmadikként kiválasztott Sam Darnold kezd a quarterback poszton a Detroit Lions elleni nyitányon. Igaz, ez valószínűsíthető volt azok után, hogy a Jets elcserélte Teddy Bridgewatert a New Orleans Saints csapatához. Darnoldnak egész jó előszezonja volt, mert amíg a USC-n töltött utolsó idényében nem vigyázott túl jól a labdára, most 45 kísérletből csak 1 interceptiont hozott össze, viszont 29 passza (244 yard erejéig) társhoz ment, és 2 touchdownt is előkészített. A QB júniusban volt 21 éves, az ESPN szerint ő lesz a legfiatalabb irányító, aki idénynyitón kezdett.

A szakértőket inkább az lepte meg, hogy egyedül Darnold kezd az újoncok közül a rajton. Az 1/1-es Baker Mayfield Tyrod Taylor mögé szorult a Cleveland Cavaliersnél, a Buffalo Billsnél, Nathan Petermant választották az újonc Josh Allen helyett, az Arizona Cardinalsnál Josh Rosen nem tudott Sam Bradford fölé kerekedni, Lamar Jackson pedig csak harmadik lett a posztért vívott versenyben Joe Flacco és Robert Griffin III mögött.