Bundesliga-csúcsmérkőzés Magdeburgban • SportTV

Bundesliga-csúcsmérkőzés Magdeburgban

Sport TV avatar Sport TV 2018. 09. 13. 08:11    
Olvasási idő: < 1 perc

Elvileg a csütörtök és a vasárnap az 5. fordulóé a férfi kézilabda Bundesligában, mégis előbbin lejátszanak egy előrehozott meccset is a 17. fordulóból. Ezen az eddig százszázalékos Magdeburg a német kézilabda egyik „zászlóshajóját”, a Kielt fogadja.

Az egykori BEK-győztes magdeburgi csapat négyből négy győzelemmel kezdte a Bundesligát. Legyőzött ellenfelei közt azonban nem akad élcsapat, az előrehozott meccsen azonban igazi kemény akadályba ütközik. A THW Kiel 20-szoros német bajnok, háromszoros BL-győztes, ezt a szezont azonban nem kezdte valami fényesen. Első két meccsét ugyan megnyerte az új idényben, ám utána kikapott – igaz, csak egyetlen góllal, 27–26-ra – a bajnok Flensburg otthonában.

A két együttes az ezredforduló óta 31 mérkőzést vívott a különböző sorozatokban, az összmérleg nagyon erősen a Kiel felé billen: a THW 23-szor nyert, a Magdeburg 7-szer, 1 döntetlen mellett. Az elmúlt három alkalommal azonban a kieliek egyetlen pontot sem tudtak elvinni a GETEC Arenából, kétszer egy-, legutóbb ötgólos vereséget szenvedtek.

A magdeburgiak elsősorban remek balszélsőjük, Matthias Musche kiváló formájában bízhatnak, a 26 esztendős játékos 36 góllal vezeti a góllistát, azaz meccsenként 9 gólt szórt eddig átlagban. Ezzel szemben a kieliek legjobbja, a válogatott Hendrik Pekeler „csak” 19 gólnál jár, azaz alig több mint hatot lőtt mérkőzésenként. A két első számú kapus teljesítménye ennél közelebb jár egymáshoz: a kieli első számú hálóőr Benjamin Buric 39.8%-kal a negyedik, a magdeburgi portás Yannick Green 39.17%-kal ötödik a leghátsó emberek hatékonysági listáján. Valamelyikük bravúrjaira nagy szükség lesz, hogy a közel hasonló játékerejű csapatok valamelyike győztesen kerüljön ki a várhatóan izgalmas csatából.

 

FÉRFI KÉZILABDA BUNDESLIGA, előrehozott mérkőzés. Sport2 19:00  SC Magdeburg–THW Kiel  (kommentátor: Ágai Kis András, szakkommentátor: Borsos Attila)