Luxusprobléma Dortmundban

Sport TV avatar Sport TV 2018. 09. 14. 00:09    
Olvasási idő: 2 perc

Pénteken este már fellépett a bajnok FC Bayern – a nyitányon – , most a nagy vetélytársnak kikiáltott Dortmundon a sor, hogy eljárja a Bundesliga-forduló „nyitótáncát”. A partner a kupagyőztes Eintracht Frankfurt.

Március után most szeptemberben is a Signal Iduna Parkban mérkőzik meg a két csapat (Fotó: Getty Images)

„Götzével, vagy nélküle?” Luxusprobléma Dortmundban – kiabál a Kicker internetes oldalának egyik cikkcíme. A mellékelt kis videóban megszólal Lucien Favre, a BVB mestere, aki arra reagál, hogy sokan hiányolják Mario Götzét a kezdőcsapatból. „Kilenc támadó játékosom van, köztük hat középpályás. Minden alkalommal meg kell fontolnom, kit állítok be közülük. Ezzel az erővel hiányolhatnák Kagavát vagy akár Gómezt is” – így a dortmundi mester. Erre mondják: a bőség zavarával küzd a szakember, ráadásul a remek nyitány – váratlan nagy különbségű siker a Leipzig ellen – után már megvolt a váratlan pontvesztés is (Hannoverben 0–0), azaz máris hátrányban van az együttes a szuperfavorit Bayernnel szemben. Persze, a hiányolt(ak) mellett van visszatérő és debütáns is.  A tapasztalt dán középpályás, Jacob Bruun Larsen több hónapos kihagyás után kerül ismét a csapatba, míg az újonnan igazolt spanyol center, Paco Alcácer most kapja meg a Bundesliga-bemutatkozás lehetőségét. (A bőség zavarához még annyit, hogy a kispadon ül két ifjú szupertehetség,  az angol Sancho és a svéd Isak, a német válogatott Weigl, a Real Madridtól kölcsönkapott Asraf Hakimi, valamint a sérültlistán szerepel Raphael Guerreiro és Christian Pulisic is…)
A Frankfurt Ulmban meglepő kupakieséssel kezdte az idényt, aztán „kontraformát” árult el – legalábbis ami a helyszíneket illeti: Freiburgból elhozta mindhárom pontot, aztán otthon kapott ki az elmúlt idényben a kiesés ellen küzdő Werdertől. Adolf Hütter sem számolhat számos játékossal. A kupadöntőn duplázó, nyár elején vb-ezüstérmessé előlépő horvát Ante Rebic még nem kész a visszatérésre térdsérülését követően, a japán középpályás Haszebe sem játszhat még és további 7 embert sem vethet be különféle okokból.

Mindenesetre Favre-nak előbb-utóbb meg kell oldania a „luxusproblémát” –  a 2014-es vb-döntő gólszerzőjével vagy nélküle, a rövid távú cél a pénteki három pont otthon tartása, a hosszú meg a Bundesliga-versenyfutásban a lépéstartás az FCB-vel, és még ott van a Bajnokok Ligája is…
(Bundesliga-mérleg: 90 mérkőzés, 43 Dortmund-győzelem, 17 döntetlen, 30 Frankfurt-győzelem, 168–121-es gólkülönbség. Dortmundban: 45–32–6–7/107–40. A 2017–18. évi idényben: Frankfurtban  2–2, Dortmundban 3–2. A legjobb gólszerzők: Michael Zorc 9, ill. Bernd Nickel 7 gól.)

BUNDESLIGA, 3. forduló. Sport1 20:15  Borussia Dortmund–Eintracht Frankfurt (kommentátor: Fülöp László, műsorvezető: Faragó Richard, szakkommentátor: Hegyi Iván)