Van-e Bayer-gyógyszer a Bayern ellen? • SportTV

Van-e Bayer-gyógyszer a Bayern ellen?

Sport TV avatar Sport TV 2018. 09. 15. 11:29    
Olvasási idő: 2 perc

Ha nem is túl könnyedén, de a BVB megszerezte az aktuális három pontot – ez a feladata szombat délután a rekordbajnok Bayernnek is. Este pedig kiderül, szimplán rossz vagy lassan katasztrofálisnak is minősíthető a Schalke idényrajtja a Bundesligában.

BAYERN MÜNCHEN–BAYER LEVERKUSEN

Mint minden FIFA- (illetőleg most UEFA-) hét után, most is kérdés a nagycsapatok esetében, milyen állapotban térnek vissza a végiós válogatottak. A bajorok esetében Lewandowskit, Thiagót és Alabát érinti a problámakör, a hazai válogatottak nem (sokat) utaztak, hiszen a Nationalelf mind a franciák elleni tét-, mind a peruiak elleni felkészülési mérkőzését hazai földön játszotta. Mindenesetre Niko Kovac jónak ítéli légiósai felkészültségét, mert az előzetes kezdő összeállításban a lengyel, a brazil-spanyol és az osztrák játékos is szerepel. A horvát mester továbbra is keresgéli a középső védőkettes ideális összetételét, ezúttal minden bizonnyal Hummels és Süle kezd, most egy másik világbajnok, Boateng kényszerül a kispadra a kezdő sípszó pillanatában.
A vendég Bayer esetében csupán Lukas Hradecky tér vissza – sajnos – kettős sikerélménnyel válogatottjából, ő is természetesen kezd Münchenben. Aránguiz viszont fájós térddel jött vissza a chileiek felemás ázsiai túrájáról, ahol a Japán elleni meccs elmaradt, a Dél-Koreával vívott találkozón (0–0) viszont a félidőben le kellett cserélni a fáradhatatlan középpályást.
Az egyébként pocsékul (két vereség) rajtoló Leverkusen általában nem nyerni jár Münchenbe: az elmúlt 13 mérkőzésből 12-t elveszített, kivételként 2012-ben tudott nyerni 2–1-re a bajor fővárosban. Ha a história sugallta papírforma eredmény születik az Allianz Arenában, a Bayern a nap végén marad százszázalékos és listavezető (a másik két hibátlan, a Wolfsburg és a Hertha egymással játszik, nem valószínű, hogy bármelyik gólkülönbséget javít), a Bayer viszont továbbra is „lenullázva”  ott találja magát, ahol az elmúlt időkben ritkán járt: a kiesést jelentő helyen egyikén,  sőt akár a sereghajtó pozíciójában is.

Kapcsolódó

Bundesliga-mérleg

ÖSSZESEN: 4 mérkőzés, 9 Hoffenheim-győzelem, 1 döntetlen, 1 Leipzig-győzelem, 12–6-os gólkülönbség.
SINSHEIMBEN: 2–1–1–0/6–2.
A 2017–18. ÉVI IDÉNYBEN: Sinsheimben 4–0, Lipcsében 5–2.
A LEGJOBB GÓLSZERZŐK: Mark Uth 4, ill. Marcel Sabitzer 2 gól.

 

MÖNCHENGLADBACH–SCHALKE

Nabil Bentaleb tavaly márciusból 11-esből betalál a két csapat Európa-liga-nyolcaddöntőjén, amely után a Schalke idegenben szerzett több góllal lépett tovább. (Fotó: Getty Images )

A Gladbach jól, az S04 pocsékul kezdte a szezont, a gelsenkircheni szurkolók az elmúlt fordulóban a Herthától elszenvedett hazai vereségen vannak „kiakadva”. Domenico Tedesco azonban csupán(?) három helyen változtat kezdőjén – már ha az egyébként megbízható Kickernek hinni lehet –, Konopljanka, McKennie és Embolo helyett (de nem pontosan a helyükre) Nasztaszics, Serdar és Burgstaller kerül a csapatba. A Gladbach Ducouré, Stindl, Drmic és Villalba szolgálatait kénytelen nélkülözni, Hecking mestter a „remiző csapaton keveset változtass” elven egyetlen helyen cserél a kezdőjén, a veterán brazil támadó helyére az Augsburgban az ugyancsak őt váltó, s a pontszerző egyenlítő találatot elérő francia Pléa kezd.
Bár Németországban nem nagy divat a korai edzőcsere, egy hármas vereségtrió egy olyan nagy múltú és jelentős szurkolótáborral rendelkező csapat esetében, mint a Schalke felveti Tedesco mester erőteljes felelősségét, azaz megingathatja a kispadot az egyébként a feltörekvő fiatal edzőgeneráció egyik frontemberének tartott 33 esztendős szakvezető alatt.

Kapcsolódó

Bundesliga-mérleg

ÖSSZESEN: 4 mérkőzés, 9 Hoffenheim-győzelem, 1 döntetlen, 1 Leipzig-győzelem, 12–6-os gólkülönbség.
SINSHEIMBEN: 2–1–1–0/6–2.
A 2017–18. ÉVI IDÉNYBEN: Sinsheimben 4–0, Lipcsében 5–2.
A LEGJOBB GÓLSZERZŐK: Mark Uth 4, ill. Marcel Sabitzer 2 gól.

BUNDESLIGA, 3. forduló. Sport1 15:30  Bayern München–Bayer Leverkusen (kommentátor: Méhes Gábor); Sport1 18:30 Borussia Mönchengladbach–Schalke 04 (kommentátor: Fülöp László)