Veszprémi rajt a Bajnokok Ligájában • SportTV

Veszprémi rajt a Bajnokok Ligájában

Sport TV avatar Sport TV 2018. 09. 15. 12:48    
Olvasási idő: 2 perc

Igaz, szerdán már elstartolt a férfi kézilabda BL mezőnye a 2018–19-es idényben, de számunkra az igazi rajtot az jelenti, amikor az első magyar csapat parkettre lép. Ez most a Veszprém lesz, amely a felejthetetlen tavalyelőtti döntő óta egyik legfájdalmasebb ellenfeleként tekint a Kielcére. „Előételül” viszont még előtte tálaljuk a váci lányok EHF-kupa-mérkőzését.

VÁC–RAMAT GAN

Tavaly meglehetősen pocsékul szerepeltek női együtteseink a második számú eurokupában, idén jó volna ezen jelentősen javítani.

A GVM-Europe Vác az első selejtező fordulóban az izraeli Maccabi Arazim Ramat Gan együttesével játszik. Mindkét mérkőzést Vácott játsszák, mert az izraeli együttes feladva pályaválasztói jogát, a visszavágón is a Duna-parti városban szerepel. (Kisebb költségvetésű csapatok esetén, az eurokupák korai fázisában nem ritka ez a megoldás.)
Az erőviszonyok érzékeltetésére: tavaly a Vác a hasonló játékerőt képviselő másik izraeli csapattal, a HC Holónnal mérkőzött meg (úgyszintén mindkétszer Vácott) és összesítésben 55 góllal(!)múlta felül ellenfelét. Azaz vélhetőleg most is nemzetközi kupameccsnek „álcázott” dupla edzőmérkőzés vár Szilágyi Zoltán vezetőedző csapatára. A váci gárda egyébként bravúros siófoki bajnoki győzelemmel „melegített” a hétvégi dupla találkozóra, amelyen nyilván jó lehetőség nyílik a különböző taktikai variációk gyakorlására. Bár ennél csak (sokkal) erősebb ellenfél jöhet kvalifikáció második körében…

 

TELEKOM VESZPRÉM–VIVE KIELCE

A tavalyelőtti felejthetetlen kölni délután óta aligha van olyan csapatnév, amelynek kimondásakor, leírásakor akkora keserűség öntené el minden magyar sportrajongó, különösképp a veszprémi kézilabda-szurkoló szívét,  mint a Tauron Vive Kielce. A 9 gólos előnyről elbukott finálé óta a tavalyi csoportkör B-csoportjában ugyancsak összecsapott kétszer a két csapat, októberben Lengyelországban 27–27-es döntetlen született (Marguc „last-second” egyenlítő góljával), decemberben a Telekom otthon 31–26-os győzelemmel kenhetett némi gyógyírt a még mindig sajgó kölni sebekre.

A Kielce idén is lengyel bajnokként szerepel a BL-ben, miután a Wisla Plockot maga mögé utasítva nyerte el a lengyel aranyérmet. Az idén újjáalakított Ekstraklasa küzdelmei már folynak, és a Kielce eddig három mérkőzésből hármat meg is nyert. Természetesen, ahogyan az utóbbi években mindig, a Wisla Plock tapad riválisára a második helyen, ugyanannyi ponttal. A Kielce legutóbb kedden lépett pályára az Arka Gdynia ellen idegenben, és 40–31-re győzött. Az új szezonra hat játékos érkezett és öt hagyta el a klubot. Az érkezők között a legnagyobb név a Bajnokok Ligája-győztes horvát irányító Luka Cindric, de a Kielcénél folytatja Vladimir Cupara, Angel Fernández Pérez, Arciom Karalok, Uladzislau Kules és Arkadiusz Moryto is. Távozott Lengyelországból Mateusz Kus a Motor Zaporizzsjába, Manuel Strlek Veszprémbe, Darko Djukics Bresztbe, valamint Slavomir Smal és Karol Bielecki visszavonult.

A hazai gárda a K&H Ligában játszott múlt hét szombaton, amikor Budakalászra látogatott. A meccs döcögősen indult, de a végén mégis magabiztos győzelemnek örülhettek a veszprémi játékosok. A 27–38-as győzelemből Manuel Strlek 8, míg Dragan Gajics 7 góllal vette ki a részét. A többszörösen is Európa legjobb szurkolótáborának megválasztott (EHF-díj!) veszprémi drukkerhad most is sokat tehet a nagy rivális elleni győzelem kivívásáért.

Kapcsolódó

BL-ÖRÖKMÉRLEG (BRE-LÖW)

Összesen: 2 mérkőzés, 1 Meskov-, 1 Löwen-győzelem, 54–53-as gólkülönbség
Mannheimben: 1–1–0–0 /25–24
Az első mérkőzés: Meskov–RN Löwen 30–28 (17–13), BL-csoportmérkőzés, 2016. 10. 8.
A legutóbbi mérkőzés: RN Löwen–Meskov 25–24 (11–12), BL csoportmérkőzés, 2017. 2. 22.

Az igazi kézilabda-ínyenceknek szolgálunk egy meglepetéssel is. A veszprémi meccs után, 20 órától felvételről közvetítjük a legutóbbi két BL-győztes összecsapását, a  Montpellier–Vardar Szkopje találkozót a B-csoportból.

NŐI KÉZILABDA EHF-KUPA, selejtező, 1. forduló. Sport1 15:15  GVM Europe-Vác–Maccabi Arazim Ramat Gan (kommentátor: Ágai Kis András,  szakkommentátor: Tóth Tímea, riporter: Molnár Zsolt, műsorvezető: Fazekas Erzsébet, szakértő: Borsos Attila). FÉRFI BL, A-csoportmérkőzés. Sport1 17:30  Telekom Veszprém–PGE Vive Kielce (kommentátor: Petur András,  szakkommentátor: Pásztor István, riporter: Szél Tamás Pál, műsorvezető: Fazekas Erzsébet, szakértő: Borsos Attila).