Dwyane Wade utolsó tánca • SportTV

Dwyane Wade utolsó tánca

2018. 09. 17. 11:33    
Olvasási idő: < 1 perc

A Miami Heat ikonja, Dwyane Wade egy videóban bejelentette, még egy évig kosárlabdázik az NBA-ben. 16 szezon után vonul majd vissza az NBA-től. Készen áll az utolsó táncra.

Manu Ginobili mellett Dwyane Wade döntésére vártak még nagyon az NBA-rajongók. Most megszületett, még egy évig láthatjuk a Miami Heat hátvédjét, akinek Paul Pierce-hez és Kobe Bryanthez hasonlóan lesz majd egy búcsúturnéja.

Wade 15 szezont játszott eddig a ligában, ebből az első 13-at Miamiban töltötte, ahol nyert három bajnoki címet (2006, 2012, 2013), majd 2016-ban egy szezonra hazaigazolt szülővárosába, Chicagóba. Onnan egy év után távozott, és a Cavaliersnél kezdte el a 2017-18-as szezont. A Cavaliers szezon közben visszacserélte Miamiba, és ha nem történik valami csoda, ott fogja befejezni pályafutását 16 év után 2019-ben. Klubjában ő a csúcstartó a játszott meccsek, a pontok, a gólpasszok és a labdaszerzések számában.

A videóban arról beszél, hogy az elmúlt négy hónapban folyamatosan a visszavonulás lehetőségén gondolkozott, de úgy döntött, marad még egy évet. Mert úgy érezte, ezt kell tennie. Az edző, Erik Spoelstra segített neki a döntésben, de talán az sem lényegtelen, hogy az Udonis Haslem is aláírt még egy évre a csapathoz, akivel 2003-ban együtt kerültek a Heathez, és aki azóta is ott játszik.