Ki zárkózik (fel) ma? • SportTV

Ki zárkózik (fel) ma?

Sport TV avatar Sport TV 2018. 09. 17. 12:17    
Olvasási idő: < 1 perc

A Bundesliga2 negyedik játéknapjának záró mérkőzésén az újonc Magdeburg a már sok évet az élvonalban töltő Bielefeldet fogadja. A hazaiak számára a közép- , a vendégeknek az élmezőnyhöz zárkózásra kínál esélyt a mérkőzés – természetesen csak mindhárom pont megszerzése esetén.

A Magdeburg számára újoncként természetesen a bentmaradás a stratégiai cél. Az egykori KEK-győztes három kör után osztályozós helyen áll, pedig eddigi ellenfelei kivétel nélkül a táblázat alső felében álló együttesek közül kerültek ki.
A Bielefeld mindhárom fajta eredményből elért eddig egyet, a Heidenheimmel ikszelt, a drezdai Dynamót (egykori keletnémet rangadó!) legyőzte, a HSV-tól kikapott.
A hazaiak mestere, Jens Härtel – ötödik idényét kezdi meg a csapat kispadján – kulcspozícióban változtat. Rutinos kapusa, Fejzic katasztrofálisan védett eddig, így most Brunst kezd a kapuban. Sérülés miatt egyedül a térdproblémákkal küszködő Hammannt kell nélkülöznie.
A Bielefeld edzője, a korábbi luxemburgi válogatott játékos Jeff Saibene sérültlistája bővebb: Özkan fogműtét, Schipplock térdsérülés miatt hiányzik, Quaschner is csak felépülőben van, nem teljes értékű harcos. Brunner viszont visszatér a védelembe, ezúttal jobbhátvédként. Ugyancsak a védelem közepére visszatér Salger, kérdés, Behrendt vagy Börner lesz a társa a hátvédsor tengelyében.
A mérkőzés premier lesz, a két együttes korábban még semmilyen tétmérkőzést sem játszott egymással.

(Sport TV)

Sport2  20:30  Bundesliga2, 4. forduló: 1. FC Magdeburg–Arminia Bielefeld (kommentátor: Kassai-Tóth Csaba)