A Magdeburgé minden esély • SportTV

A Magdeburgé minden esély

Sport TV avatar Sport TV 2018. 09. 20. 02:26    
Olvasási idő: < 1 perc

Lassan a férfi kézilabda Bundesliga bajnokjelöltjének tekinthetjük a pazarul rajtoló magdeburgi együttest. Az első hat bajnokiját egyaránt megnyerő SCM a 6. játéknapon a 10. helyezett, már három vereséggel álló Mindent fogadja.

A magdeburgiak gólkülönbsége +39, azaz több mint hatgólos átlagkülönbséggel verték meg eddigi ellenfeleiket. (Egy előrehozott mérkőzés miatt azonos a meccsszámuk a forduló sorszámával.) A vendég Minden két győzelem mellett 3 vereséget szedett össze eddig.
Nem meglepő ezek után, hogy a góllövőlistát is magdeburgi játékos vezeti, Matthias Muschke, aki 55-ször talált a kapuba a hat találkozón. Emellett a kapuslistát is magdeburgi hálóőr, Jeffrey Green vezeti, 37.43%-os védési hatékonysági átlaggal.
Ennek megfelelően minden esély a Minden ellen, a magdeburgiak mellett szól. Persze arról, hogy az abszolút esély minden esetben papírforma eredményt szül-e, beszélhetnének a flensburgiak, akik a BL-ben szerdán hasonló favoritként végül kapitulálni voltak kénytelenek az „outsider” zágrábi PPD ellen.

Az igazán telhetetlen „kézilabda-fogyasztóknak” is van ajánlatunk: az élő Bundesliga-meccs után felvételről közvetítjük a BL D-csoportjából  a Wacker Thun és a Riihimäen Cocks szerdai csatáját. A svájci együttes a nyitó fordulóban tízgólo vereséget (34–24) szenvedett Plockban a Wislától, a finn bajnok pedig hazai pályán ikszelt (19–19) az esélyesebb spanyol Ademar Leónnal.

DKB Handball Bundesliga, 6. forduló. Sport2  19:00 SC Magdeburg–TSV GDW Minden (kommentátor: Ágai Kis András, szakkommentátor: Borsos Attila); Sport2 20:45 Wacker Thun–Riihimäen Cocks BL D-csoportmérkőzés (felv., kommentátor: Haraszti Ádám)