A VfB első győzelmére hajt • SportTV

A VfB első győzelmére hajt

Sport TV avatar Sport TV 2018. 09. 21. 08:24    
Olvasási idő: < 1 perc

Mario Gómez duplájával a hátrányból kétszer is  a vezetést megszerző VfB már-már győztesnek tűnt a múlt héten, de aztán hagyta kiénekelni a sajtot a szájából a freiburgi házigazdák által. A védekezés nagymesterének kikiáltott Tayfun Korkut edzőnek éppen a hátsó sorok stabilitását kellene növelnie, mert csapata holtversenyben a 7 kapott góllal hátulról a harmadik a táblázaton (csak a legutóbbi ellenfél Freiburg és sereghajtó Leverkusen kapott ennél eggyel többet. A török szakvezető továbbra sem számíthat A. Meyer, Kempf, Sarpei és Kliment szolgálatai, ez a kvartett alkotja a maródiak listáját.
A vendég Düsseldorf eddig mindhárom, fajta eredményből elért egyet, a győzelmet speciel az első BL-meccsére készülő – azt később Doneckben sikeres pontszerzéssel záró – Hoffenheim ellen. A Fortuna mestere, a 39 évvel ezelőtt játékosként a csapattal KEK-döntős Friedhelm Funkel ismét számíthat a középhátvéd Bodzekre, akivel növelheti a védőhármas hatékonyságát. Ugyanakkor nem számíthat kiváló exbayernes szélsőhátvédjére, Contentóra, aki keresztszalag-szakadást szenvedett. Egy másik korábbi müncheni, a Neuer mögött évekig másodhegedűs Rensing is sokat tehet azért, hogy a Stuttgart nagy vágya, a 2018 őszi első Bundesliga-győzelem ne valósulhasson meg.

Kapcsolódó

Bundesliga-mérleg

ÖSSZESEN: 4 mérkőzés, 9 Hoffenheim-győzelem, 1 döntetlen, 1 Leipzig-győzelem, 12–6-os gólkülönbség.
SINSHEIMBEN: 2–1–1–0/6–2.
A 2017–18. ÉVI IDÉNYBEN: Sinsheimben 4–0, Lipcsében 5–2.
A LEGJOBB GÓLSZERZŐK: Mark Uth 4, ill. Marcel Sabitzer 2 gól.

BUNDESLIGA, 4. forduló. Sport1 19:00  VfB Stuttgart–Fortuna Düsseldorf (kommentátor: Fülöp László, műsorvezető: Haraszti Ádám, szakértő: Hajdu Attila)