Elődöntőzik-e a párizsi meglepetésember? • SportTV

Elődöntőzik-e a párizsi meglepetésember?

Sport TV avatar Sport TV 2018. 09. 21. 08:34    
Olvasási idő: < 1 perc

Hat kiemelt jutott a szentpétervári ATP 250-es torna negyeddöntőjébe, a másik két résztvevő egy háromszoros Grand Slam-bajnok és egy korábbi 500-as győztes. Azaz: remek meccsek várhatók már a negyeddöntőben is az oroszországi viadalon.

Szokás szerint két negyeddöntővel jelentkezünk a pénteki versenynapról. Az elsőben a feltörekvő „next gen” társaság egyik frontembere, a 7. kiemelt Denis Shapovalov (a világranglistán 34.) mérkőzik meg Martin Klizannal (vlr.: 65.), akit már láttunk tavaly 500-as versenyt nyerni Rotterdamban. A kanadai előbb két szettben verte meg a spanyol Ménendez Maceirast, utána viszont játsznát vesztett, de a harmadikban 6:0-ra verte meg a hasonlóan ifjú olasz Matteo Berettinit. A szlovák előbb az orosz Donszkojt verte ki, majd neki is egy olasz következett, a második kiemelt Fabio Fognini, akit két sima szettben (6:3, 6:4) búcsúztatott. A két játékos először találkozik a touron.

A második találkozó még rangosabb csata, az 3. és az 5. kiemelt összecsapása. Előbbi, Marco Cecchinato (vlr.: 22.) az idén robbant be az élvonalba. No nem azzal, hogy a budapesti 250-es versenyt megnyerte (bár az sem volt lebecsülendő eredmény), hanem azzal, hogy egy hónapra rá Párizsban a negyeddöntőben legyőzte Noval Djokovicsot (ki gondolta volna még akkor, hogy a szerb utána megnyeri az év utolsó két GS-viadalát?), majd Umagban még egy 250-es versenyen is megszerezte a trófeát. Ellenfele az idén inkább az év első felében remeklő spanyol Roberto Bautista Agut (vlr.: 26.) lesz, aki a múlt héten hatalmas, ötszettes  küzdelemben, de vereséget szenvedett Lucas Pouille-tól a Davis-kupa-elődöntő második egyes találkozóján.
A másik két elődöntőben az idén már szintén versenygyőztes bosnyák Damir Dzumhur a három GS-trófeát birtokló svájci Stanislas Wawrinkával, az első kiemelt osztrák Dominic Thiem pedig az ugyancsak idén már két versenyen (Sydney és Winston-Salem) dadalmaskodó orosz Daniil Medvegyevvel mérkőzik meg az elődöntőért.

Sport2 12:00  Szentpétervár Open ATP 250-es torna, negyeddöntő  (kommentátor: Méhes Gábor, szakkommentátor: Machán Róbert)