Megvan Dárdai mágikus háromszöge • SportTV

Megvan Dárdai mágikus háromszöge

2018. 09. 21. 08:59    
Olvasási idő: < 1 perc

Új, ráadásul alig 21 éves átlagéletkorú mágikus háromszög jött létre a Bundesligában. A három forduló után veretlen, Dárdai Pál irányította Herthát a Grujics, Maier, Duda trió repíti.

Éveken keresztül bírálták a Herthát amiatt, hogy a középpályássora semmiféle gólveszélyt sem jelent az ellenfél kapujára, hogy nem hatékony és hogy képtelen váratlan passzokra. Most viszont mintha minden megváltozott volna, elég, ha csak Rainer Widmayer másoedző nyilatkozatát idézzük: „Élvezetes, ahogyan a pálya közepéről elő tudjuk készíteni a támadásainkat”.

Ezért egy mágikus háromszög a felelős. Volt már ilyen a német bajnokság történetében, méghozzá Stuttgartban, ahol Elber, Bobic és Balakov szórakoztatta a nagyérdeműt, csak közülük mindössze utóbbi volt középpályás. A Herthánál viszont mindenki az, ráadásul nagyon fiatal: Marko Grujics 22, Arne Maier 19, Ondrej Duda pedig 23 éves. És már a Hertha Twitter-oldala is mágikus háromszögként emlegeti az alakzatot.

„Lenyűgöző látni, mennyire jól begyakorolt a Hertha játéka” – méltatta a berlinieket Bruno Labbadia, a Wolfsburg vezetőedzője. Az előző szezonban még Fabian Lustenberger (30), Per Skjelbred (31) és Vladimir Darida (28) alkotta ezt a csapatrészt – és egyikük sem szerzett gólt. Dárdai Pál most a fiatalításra szavazott, és legkésőbb a Liverpooltól kölcsönbe megszerzett Grujics érkezésétől be is vált a terve. Grujics kiválóan szerez és oszt el labdákat, tőle jönnek a váratlan passzok, Maier egyre labdabiztosabb, Duda pedig 3 meccsen 3 gólnál tart, és végre úgy futballozik, ahogyan Dárdai két éve várja tőle.

És, ahogyan arra Widmayer felhívta a figyelmet, ha középen nem megy a Herthának, még mindig elő lehet szedni a szélsőket…