Brady majdnem elvált Belichicktől • SportTV

Brady majdnem elvált Belichicktől

2018. 09. 21. 16:18    
Olvasási idő: < 1 perc

A legújabb Bill Belichick-életrajz szerint nem sokon múlt, hogy megszakadjon a New England Patriots vezetőedzőjének és Tom Bradynek a közös munkája.

Ian O’Connor, az ESPN munkatársa könyvet írt Bill Belichickről, a New England Patriots ötszörös Super Bowl-győztes vezetőedzőjéről „Belichick: hogyan lett valaki minden idők legnagyobb amerikaifutball-edzője” címmel. A tréner ugyan nem működött közre a mű elkészítésében, de azért 350 beszélgetés segítségével csak összeállt a könyv, amelyben persze van meglepetés is rendesen.

A legnagyobb talán az, hogy a 2018-as alapszakaszt megelőző időszakban Tom Brady alaposan elgondolkozott a folytatáson. „Ha tizennyolc évig élsz házasságban egy durva emberrel, aki ráadásul meg sem dicsér, egy idő után el akarsz válni tőle – mondta egy, a Brady, Belichick viszonyra rálátó forrás. – Tom tisztában van vele, hogy Bill a liga legjobb edzője, de elege volt belőle. Ha tudott volna, biztosan elválik tőle.”

Brady legkésőbb akkor csapdába került, amikor az előző évadban Belichick elengedte San Franciscóba az utódnak szánt Jimmy Garoppolót. A veterán QB ugye többször is hangoztatta, hogy negyvenes évei közepéig szeretne játszani, és Garoppolo elengedésével meg is nyílt előtte az út. „Ha ekkor cserét kér vagy visszavonul, megkockáztatta volna, hogy az addig őt imádó New England-i közönség dühös csőcselékké változik.”