Sallai ámulatba ejtette Freiburgot • SportTV

Sallai ámulatba ejtette Freiburgot

2018. 09. 23. 16:29    
Olvasási idő: < 1 perc

Emlékezetesen mutatkozott be Sallai Roland a Freiburgban és a Bundesligában, nem csoda, hogy az elnöktől az edzőig többen méltatják.

Egy szerzett gól, egy kiharcolt tizenegyes, egy sárga lap, egy sérülés, egy csere – mindez 34 perc alatt, az első Bundesliga-mérkőzésen. Sallai Roland bemutatkozása eléggé eseménydúsra sikeredett a Bundesligában, ráadásul a Freiburg 3-1-re legyőzte az addig veretlen Wolfsburgot, így nem meglepő, hogy a magyar futballistát többen is méltatták a találkozó után, a Die Welt című lap online kiadása pedig forduló újoncának választotta meg.

„Bemutatkozásképp mindent vitt” – viccelődött a többek között kettős látás miatt lecserélt magyar légióssal kapcsolatban Jochen Saier sportigazgató. Christian Streich, a Freiburg vezetőedzője pedig így értékelte Sallai első Bundesliga-mérkőzését: „„Roland a könnyedségével és a mozgékonyságával olyan tempót hoz a játékunkba, amire szükségünk van”. Streich egyúttal reményét fejezte ki, hogy Sallait már kedden, a Schalke elleni meccsen bevetheti.

Fritz Keller elnök tágabb megvilágítást adott a ciprusi Apoel Nicosiától 4,5 millió euróért megszerzett Sallai bemutatkozásának: „Köszönjük szépen a játékos-megfigyelői részlegünknek. Ezen ügylet újfent megmutatta, mennyire fontos egy játékost huzamosabb ideig is szemmel tartani.” Nicolas Höfler, a Freiburg középpályásának szavai: „Tudtuk, hogy ő tényleg jó futballista. De az első Bundesliga-mérkőzés előtt sohasem lehet tudni, mekkora nyomás nehezedik rá, mennyire ideges. Rajta ezekből semmi sem érződött.”

A Sport1-en hétfőn 19:30-kor kezdődő Germániában részletesen foglalkozunk Sallai Roland első Bundesliga-mérkőzésével is.