Elvesztette identitását a Patriots? • SportTV

Elvesztette identitását a Patriots?

2018. 09. 24. 21:48    
Olvasási idő: 2 perc

Három forduló után 1 győzelemmel és 2 vereséggel áll a kétezres évek talán legdominánsabb NFL-csapata, a New England Patriots. Csoda, hogy itt-ott már válságról cikkeznek?

A vasárnap késő esti mérkőzésen a Detroit Lions 26-10-re legyőzte a New England Patriots együttesét, és az elmúlt másfél évtized talán legdominánsabb csapatával kapcsolatban többen elkezdtek válságot emlegetni. Bill Belichick vezetőedző 2000 óta tartó regnálása alatt mindössze hetedszer fordult elő, hogy a Patriots egymást követő két meccset elveszített, benne egy olyan félidővel, amelynek végén 3-13-ra égett, úgy, hogy a lehetséges 30 percből mindössze 8:34-ben volt nála a labda.

„Semmit sem csináltunk elég jól ahhoz, hogy legyen esélyünk nyerni. Ugyanabba a helyzetbe kerültünk, mint egy hete Jacksonville-ben: korán hátrányba kerültünk, és képtelenek voltunk talpra állni” – fejtegette Belichick. Elemzések szerint a Patriots korábban rá nem jellemző hibákat követ el, játékából hiányzik a kreativitás és az érzelem, ráadásul még a gárda első számú sztárja, Tom Brady is több megkérdőjelezhető döntést hozott. A legmeredekebb megállapítás szerint a New England elvesztette az identitását. Írják mindezt úgy, hogy a csapat egy éve négy forduló után szintén két vereséggel állt, aztán elrobogott a Super Bowlig.

Most ez azért nehezebbnek tűnik. Brandin Cooks, Danny Amendola (mindkettő wide receiver), Nate Solder (left tackle) vagy Malcolm Butler (cornerback) pótlását egyelőre nem sikerült megfelelően megoldani, Julian Edelman eltiltás miatt csak az ötödik meccsen szerepelhet, míg az újonc running backnek, Sony Michelnek még időre van szüksége. Csak amíg Belichick és Brady korábban minden ilyen jellegű helyzetet megoldott, szinte minden kritikára tudott felelni, most ez egyelőre várat magára.

A Patriots 2003 óta 51-szer lépett úgy pályára, hogy előtte kikapott, és 45 alkalommal sikerült javítania. Önmagát pedig a lehető legritkább esetben (sem) verte meg. A Detroit ellen viszont az első félidőben olyan is előfordult, hogy egymást követő három támadássorozatban sem sikerült first downt elérni, hogy 12 védővel álltak fel, illetve, hogy Brady dobott egy teljesen felesleges interceptiont.

„Egyszerűen nem Patriots-futballt játszunk. Nem azt tesszük, amit tennünk kell. Hiányzik a kiegyensúlyozottság” – mondta Duron Harmon, az együttes safetyje. Tom Brady szavai: „Nem szerzünk elég pontot, és nem tudjuk megvalósítani a terveinket. Sokat beszélünk erről az edzéseken, de a pályán nem látjuk viszont, amiről szó volt. Ezt nagyon gyorsan javítanunk kell. Ez csak kemény munkával és fegyelmezetten megy. Meg kell oldanunk a helyzetet.”

Vasárnap 19 órától a Sport2-n a Miami Dolphins elleni meccsen megnézhetjük, hogy halad a javítási folyamattal a New England.