Freiburg: irány a 7. hely • SportTV

Freiburg: irány a 7. hely

Sport TV avatar Sport TV 2018. 09. 30. 09:24    
Olvasási idő: < 1 perc

Két mérkőzés maradt vasárnapra a Bundesliga 6. fordulójából. Az egyiket élőben, a másikat felvételről láthatják délután, illetve későn este a német futball elkötelezett hívei.

FRANKFURT–HANNOVER  

A két együttes nem kápráztatta el eddig híveit: a Frankfurt a 16., osztályozós helyen áll, a Hannover jelenleg a liga sereghajtója. A kupagyőztes Eintracht híveinek a legjobb hír, hogy a vb-ezüstérmes Rebic játékra kész, első ízben foglalhatja el a helyét a csapatban az idénykezdet óta. (Csak ha valaki nem emlékezne: a csatár annak idején májusban döntő szerepet vállalt a berlini kupadöntőben, amikor kétszer is betalált a Bayern kapujába.) A Hannovernek is van egy visszatérője, igaz, ő kevesebbet hagyott ki. A chilei Albornoz letöltötte piros lap miatti eltiltását, így felválthatja Ostrzoleket a védelem bal oldalán.

Kapcsolódó

Bundesliga-mérleg (HOF–FRA)

ÖSSZESEN: 18 mérkőzés, 8 Hoffenheim-győzelem, 7 döntetlen, 3 Frankfurt-győzelem, 23–18-as gólkülönbség.
SINSHEIMBEN: 9–4–4–1/9–9.
A 2017–18. ÉVI IDÉNYBEN: Sinsheimben 1–1, Frankfurtban 1–1.
A LEGJOBB GÓLSZERZŐK: Kevin Volland és Roberto Firmino 3-3, ill. Pirmin Schwegler 3 gól.

AUGSBURG–FREIBURG

Számunkra a legfontosabb kérdés, az egyedi módon bemutatkozó, majd a Schalke ellni következő győztes csatát végig a pályán töltő Sallai Roland ismét helyet kap-e a kezdőben. (Az előzetes összeállítások szerint igen.) Ha csapata újabb idegenbeli sikert arat, akár a 7. helyre is előreléphet a táblázaton. Ez egyben premier is lenne, hiszen az SCF a Bundesligában még sosem győzött Augsburgban. Azért ne feledjük: a hazai együttes, ha némi szerencsével is, de a múlt hét végén pontot rabolt az Allianz Arenából. (A mérkőzést a zsúfolt kézilabdás és NFL-program miatt felvételről láthatják a Sport1-en.)

Kapcsolódó

Bundesliga-mérleg (FRE–LEV)

ÖSSZESEN: 36 mérkőzés, 9 Freiburg-győzelem, 11 döntetlen, 16 Leverkusen-győzelem, 39–61-es gólkülönbség.
FREIBURGBAN: 18–5–7–6/15–21.
A 2017–18. ÉVI IDÉNYBEN: Leverkusenben 0–4, Freiburgban 0–0.
A LEGJOBB GÓLSZERZŐK: Uwe Wassmer 3, ill. Michael Ballack és Ulf Kirsten 4-4 gól.

BUNDESLIGA, 6. forduló. Sport2 15:30  SG Eintracht Frankfurt–Hannover 96 (kommentátor: Fülöp László); Sport1 22:30 FC Augsburg–SC Freiburg (felv., kommentátor: Kassai-Tóth Csaba)