Újabb egyesélyes BL-találkozó(?) Flensburgban • SportTV

Újabb egyesélyes BL-találkozó(?) Flensburgban

Sport TV avatar Sport TV 2018. 10. 03. 11:00    
Olvasási idő: < 1 perc

Két hétközi férfi BL-mérkőzéssel jelentkezünk szerdán, egyet a D-, egyet a B-csoportban játszanak.

RIIHIMÄÄ–DINAMO BUCURESTI

Az újonc finn bajnok első győzelméért hajt, eddig egy döntetlen és két vereség sorakozik az eredménylistáján. A döntetlent otthon játszotta az Ademar Leónnal. Vendége legutóbb három kiírással ezelőtt rajtolt ilyen jól, 4 ponttal. Most háromból kétszer győzött, igaz, mindkétszer hazai pályán. Ha most Finnországból is el tudná vinni mindkét pontot, versenyben maradhatna a korábbi állandó  A-B-csoportos Wisla Plockkal a továbbjutást jelentő csoportelsőségért.

FLENSBURG–MOTOR ZAPORIZZSJA

Egyszer már elsütöttük az „egyesélyes” jelzőt a Flensburg hétközi hazai találkozójával kapcsolatban – nos, akkor „az outsider” PPD Zagreb fantasztikus játékkal legyőzte a Handewittet. Meglehet, most óvatosabban kellene bánni a jelzővel, főként mert a Motor óriási hátrányból csaknem kiegyenlített vasárnap a Szeged ellen. (Szerencsére ott a „csaknem”…)
A két együttes a BL-ben még nem találkozott egymással, de az egykori KEK-ben igen, még 2012-ben. Akkor idegenben kölcsönösen megverték egymást, Ukrajnában a németek nyertek 30–29-re, Németországban az ukránok 32–27-re. A Flensburg elvesztette legutóbbi két BL-meccsét, a Motor még első pontjára vár a jelen kiírásban. Legutóbb 2016-ban kapott ki  egymás után kétszer az FH, háromszor még sosem a Bajnokok Ligájában.

FÉRFI KÉZILABDA BL. Sport1  17:15  Riihimäen Cocks–Dinamo Bucuresti D-csoportmérkőzés csoportmérkőzés (kommentátor: Méhes Gábor, szakkommentátor: Borsos Attila); SG Flensburg-Handewitt–HK Motor Zaporizzsja, férfi kézilabda B-csoportmérkőzés (kommentátor: Méhes Gábor, szakkommentátor: Borsos Attila)