Marci, az olaszok ostora?

Sport TV avatar Sport TV 2018. 10. 05. 02:11    
Olvasási idő: 2 perc

Sorrendben már a harmadik olasz ellenféllel mérkőzik meg Fucsovics Márton a pekingi ATP 500-as tenisztornán. Kettőnél jobbnak bizonyult, péntek reggel elválik, lesz-re belőle „Itália ostora”?

Ezzel az akarattal és koncentráltsággal Fucsovics harmadszorra is "olaszverő" lehet... (Fotó: Getty Images)

TOKIÓ

Négy kiemelt elbúcsúzott, négy megmaradt Tokióban a negyeddöntőre. Az első legyőzője. Jan-Lennard Struff (a világranglistán 45.) a tehetséges  ifjú Denis Shapovalovval (vlr.: 31.) mérkőzik meg az első páros tagjaként. A két játékos korábban még nem mérte össze erejét a Touron. A második meccs résztvevői is először játszanak egymással, s köztük is akad a kanadai színek képviselője. A 6. kiemelt Milos Raonic (vlr.20.) az egyre szebb eredményeket felmutató  orosz Daniil Medvegyevvel (vlr.: 32.) néz farkasszemet.
Képernyőre kerül még az egyetlen párosítás, amelynek tagjai korábban már találkoztak egymással, a francia  Richard Gasquet (8. kiemelt, vlr.: 25.) és a dél-afrikai Kevin Anderson (vlr.: 9.) duója. Ők aztán annál többször mérkőztek: 2010-es első csatájuk óta nem kevesebb mint tízszer. Az összmérleg 6–4, Gasquet javára, a GS-versenyeken háromból kettőt is ő nyert meg, s ugyancsak a francia volt a jobb legutóbbi csatájukon is, amikor tavaly nyáron az eastbourne-i füvön kétszer 6:4-re győzött.

PEKING

A kínai fővárosban fél 7-től kezdenek a férfiak, ismét a számunkra legfontosabb mérkőzés rögtön az első. Bajnokunk, Fucsovics Márton (vlr.: 45.) eddig két olasz versenyzőt, Seppit és Cecchinatót is elbúcsúztatott, ezúttal a 4. kiemelt Fabio Fognini (vlr.: 13.) ellen lép a pályára. Most is Lótusz-stadionban mérkőzve, ahol csütörtökön is nyerni tudott. A két teniszező először mérkőzik meg a touron.
Ezután a centerpályán mutatjuk az első kiemelt Juan Martín del Potrót (vlr.: 4.), aki az ezen a tornán remeklő szerb Filip Krajinoviccsal (vlr.: 36.), a viadal 2. kiemeltjével küzd meg. Kettejük eddigi egyetlen csatáját az argentin az idei miami 1000-es torna nyolcaddöntőjében 6:4, 6:2-re nyerte meg. Még egy negyeddöntő fér csatornáink programjába, az 5. kiemelt brit Kyle Edmund (vlr.: 16.) játszik egy másik szerbbel, Dusan Lajoviccsal (vlr.: 55.), akit eddigi egyetlen meccsükön, a tavalyelőtti brit–szerb Dk-mérkőzésen három szettben vert meg és emellett ugyancsak tavalyelőtt a sanghaji mesterverseny kvalifikációjában három játszmában győzött le.

ATP 500-as versenyek, negyeddöntő. Sport1 5:00-től Tokió (kommentátor: Fazekas Erzsébet, szakkommentátor: Machán Róbert), Sport2 6:30-tól Peking (kommentátor: Kaplár F. József, szakkommentátor: Taróczy Balázs.)