Tayfun Korkut a Bundesliga első áldozata • SportTV

Tayfun Korkut a Bundesliga első áldozata

2018. 10. 07. 09:37    
Olvasási idő: < 1 perc

Megvan a Bundesliga 2018-2019-es idényének első edzőváltása: a VfB Stuttgart megköszönte Tayfun Korkut munkáját, és átmeneti jelleggel Andreas Hinkelre bízta a csapat irányítását.

Bár egy ideig Domenico Tedesco (Schalke) és Heiko Herrlich (Leverkusen) is jó eséllyel pályázott rá, de a Bundesliga-idény első menesztett edzője végül Tayfun Korkut, a VfB Stuttgart szakvezetője lett. A VfB elöljárói a Hannovertől elszenvedett 3-1-es vereség, illetve az ezzel egy időben a tabella utolsó helyére csúszás után köszönte meg Korkut munkáját.

„Az idény során elmaradó sportszakmai fejlődés és a negatív eredmények arra kényszerítettek bennünket, hogy meghúzzuk ezt a lépést” – indokolta meg a döntést Michael Reschke, a Stuttgart vezetője. Wolfgang Dietrich klubelnök hozzátette: „Nagyon nehezen hoztuk meg ezt a határozatot. Az előző idény örömteli eredményei után biztosak voltunk benne, hogy Tayfun Korkut vezetésével az új szezonban tovább fejlődünk. Sajnos ez nem sikerült.”

Korkut januárban vette át a Stuttgart irányítását Hannes Wolftól, és kis híján a nemzetközi porondra vezette a VfB-t. A 2018-2019-es szezon azonban nem indult jól, a Stuttgart 1 győzelemmel, 2 döntetlennel és 4 vereséggel 7 forduló után az utolsó a tabellán. Ideiglenes jelleggel az egyelőre a profi tréneri licencért dolgozó Andreas Hinkel, a csapat egykori válogatott játékosa lett az új vezetőedző.