Egy kis BL-ellenfélnéző

Sport TV avatar Sport TV 2018. 10. 07. 10:44    
Olvasási idő: 2 perc

Mind a négy kézilabda BL-csapatunk lejátszotta soros mérkőzését pénteken és (a szuper)szombaton, de vasárnapra is tartogatunk egy-egy Bajnokok Ligája-találkozót, ahol lehet mustrálgatni csapataink jelenlegi vagy leendő ellenfeleit.

Tavalyelőtt a Larvik már találkozott az FTC-vel, most – többek közt – a Metz testén át vezet az út ugyanehhez (Fotó: Getty Images)

METZ HANDBALL–LARVIK HK

A Bukarestből igazolt világbajnok, olimpiai ezüstérmes Gnonsiane Niomblával megerősödő Metz a kapuban is jobb lehet: gyermeke megszületése után visszatér az ugyancsak riói ezüstérmes Laura Glauser. A jobbátlövő posztján légiósváltás történt, a Bresztbe távozó szlovén Ana Gros helyét a lengyel válogatott Aleksandra Zych veszi át.
A Larvikból hosszú távra kiesett a kiváló beálló Cassandra Tollbring. Nem túl jó előjel a BL-rajtra, hogy az együttes a hét közben kiesett a hazai kupából a másodosztályú Solától elszenvedett vereséggel.
A két együttes közös BL-múltja nyúlfarknyi, 2014-ben együtt szerepeltek a D-csoportban. Mindkét mérkőzést a norvégok nyerték meg, otthon 25–20-ra, idegenben 26–25-re legyőzve a franciákat. (A csapatok egyébként az A-csoportban játszanak, továbbjutásuk esetén  vagy a Győr vagy a Fradi ellenfelei lehetnek a középdöntőben, ha reményeink szerint mindkét csapatunk eljut a  sorozat második csoportköréig.)

SKJERN HANDBOLD–PPD ZAGREB

A két gárda a férfi BL B-csoportjában szerepel, amelyben jelenleg, 4 játéknapot követően  – milyen jó leírni – az egyik csúcsfavorit PSG mellett a MOL-Pick Szeged is hibátlan, százszázalékos teljesítménnyel áll.
A számunkra fájdalmasan emlékezetes dán csapat, a Skjern (a Veszprém végállomását jelentette tavassszal) a BL-ben jól, otthon gyengén kezdte az idényt. A Bajnokok Ligájában idegenben megverte a Celjét, otthon a Zaporizzsját, míg a múlt héten kikapott a legutóbbi ezüstérmes Nantes-tól, idegenben. Ez már a negyedik veresége volt, mert a dán bajnokságban korábban már három mérkőzést is pont nélkül zárt.  A két csapat majd’ két évtizede, 1999-ben találkozott a BL-ben, akkor mindkét meccsüket a horvátok nyerték meg. „A célunk bejutni a következő, kieséses szakaszba, ahhoz, hogy ezt elérjük, mindenképpen nyernünk kell a Zagreb ellen. Ellenfelünk látványos győzelmet aratott Flensburgban, így roppant kemény küzdelemre számítok” – nyilatkozta Ole Norgaard, a dánok edzője.
A csapat Nantes-ban szerzett 25 góljából a norvég jobbátlövő Eivind Tangen és a csapat első számú csillaga, Thomas Eggert Magnussen, a Bundesliga (2011) és a vb (2013) gólkirálya, a szinte hibátlan 7 m-es lövő  7-7 találattal vette ki a részét. (Más kérdés, hogy hátul 32-t szedett be a csapat, így jött össze az ugyancsak 7 gólos vereség.)

 NŐI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA, 1. forduló. Sport2 15:00 Metz Handball–Larvik HK A-csoportmérkőzés (kommentátor: Méhes Gábor, szakkommentátor: Tóth Tímea); FÉRFI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA, 4. forduló. Sport2 16:45 Skjern Handbold–HC PPD Zagreb B-csoportmérkőzés (kommentátor: Ágai Kis András, szakkommentátor: Borsos Attila)