Veszprém: Gulyás továbbra is a kalapban; új szabályt hoz a vezetőség • SportTV

Veszprém: Gulyás továbbra is a kalapban; új szabályt hoz a vezetőség

2018. 10. 07. 23:20    
Olvasási idő: 3 perc

Gulyás István, a Telekom Veszprém vezetőedzője és Csík Zoltán, a Veszprém Handball Team Zrt. vezérigazgatója volt a Sport TV Harmadik Félidő című műsorának vendége. Csík Zoltán elmondta, most még sok opció van, de kettőre szűkítik, vagy marad Gulyás István, vagy új edző érkezik, de az biztos, hogy új szabályt hoz a vezetőség, mostantól mindig magyar, a klubhoz köthető másodedzője lesz a csapatnak. Gulyás azt is elmondta, ha úgy alakul, örömmel maradna a posztján.

„Vasárnap estét írtunk, Szigetszentmiklóson játszottunk ifi bajnokit, a csapattal jöttük haza, amikor megcsörrent a telefon. Csík úr hívott, hogy holnap reggel 10-kor jelenés van. Röviden és tömören így történt. Ott dolgozom a klubban, és egyértelmű volt, hogy ezt a szituációt meg kell oldanunk. Tudtuk, hogy mi zajlik a hátországban, de jól esett, hogy bennünket választott, az utánpótlásstábot, és azt gondolom, hogy felnőttünk a feladathoz, és sikeresen debütáltunk” – idézte fel a történteket Gulyás István, megbízott vezetőedző.

Mikler Roli megfogta!

Mikler Roland volt a Meskov Breszt – Veszprém Handball Team meccs nyerő embere! Nézzétek csak!

Posted by Sport TV on Saturday, October 6, 2018

Kifejtette, miben volt más az, hogy mostantól a felnőttekkel kellett dolgoznia: „A kommunikációt át kellett állítanom az ifikhez képest, de a nagycsapattal sokkal könnyebb, ők azért tudják, miről szól a történet. Én is tudom, mert jártam a túloldalon, sokszor megéltem ilyet, hogy ilyen szituációba kerültünk. Kedden este bementünk az öltözőbe, kicsit beszagoltunk, mi történik, elég rossz helyzet volt. Szerda volt az első nap, amikor kicsit kommunikatívak voltak, már taktikai edzést tartottunk, elkezdtek beszélgetni, akkor már voltak ötletek, mit merre vigyünk. Az volt az első nap, amikor egy kicsit már nyíltak.”

„Ebben a pillanatban a vezetőedző Gulyás István” – fogalmazott Csík Zoltán a Harmadik Félidőben, és arra is felelt, az első sikeres BL-meccs változtat-e bármit a veszprémi elképzeléseken a vezetőedző személyét illetően, nőtt-e az esélye annak, hogy ez így is marad. „Visszanyúltunk a gyökerekhez, láthatóan ez sikeres volt. Ha semmi mást nem mondanék, az már biztos, hogy a veszprémi utánpótlás jó kezekben volt eddig is.”

A legfontosabb mindig a következő meccs. Megfontolt döntést akarnak hozni, sok opció van még, és az a cél, hogy ezt kettőre szűkítsék. Azt szoktam mondani, az sem baj, ha ZS-terv, csak működjön, de itt most azért nem nagyon tudunk tovább kísérletezni. Azt gondolom, A- és B-tervre le fogjuk szűkíteni ezt a dolgot, és nem túl sokat kell azon gondolkodni, mi lehet az A, és mi lehet a B, tehát vagy marad Gulyás István, vagy egy másik edző fog jönni, aki átveszi az irányítást. De itt egy dolgot nagyon fontos lenne megjegyezni, hogy a csapat, a szurkolók, a város, mindenki azt várja, hogy egy olyan megoldást tegyünk le az asztalra, ami hosszú távon megoldja azt, hogy a Veszprém visszataláljon a győztes szériájához. Egy olyan alapkövet biztosan le fogunk tudni tenni, hogy

nem engedi meg a vezetőség, hogy a másodedző innentől kezdve külföldi legyen. Mindenképpen magyarnak kell lennie, és mindenképpen a veszprémi utánpótlás-, vagy a veszprémi edzőgárdából kell, hogy kikerüljön.

Nem engedjük meg, hogy bármelyik nemzet kisajátítsa a kispadot.”

Gulyás István azt is elmondta, kedden és csütörtökön utánuk edzett az első csapat, nagyvonalakban képben voltak, látták, hogyan dolgoznak, a taktikával is tisztában voltak. „Nem tudom, hogy ő (Ljubomir Vranjes) túl sokat akart-e, én sokszor azt láttam, hogy bizonytalanság van, néznek egymásra, hogy mi történik, és azt gondolom, egy sportolónak az a legfontosabb, hogy biztonságban legyen, tudja azt, hogy mit játszik a csapat. Lehet, hogy az rossz döntés, de ha mindenki tudja, hogy azt játsszuk, abból még lehet jó is, ha egy irányba megyünk. Ez volt a legfontosabb célunk a héten, hogy támadásban és védekezésben olyan irányba menjünk, ami biztonságot, nyugalmat, és a későbbiekben jól alakult szituáció után önbizalmat adhat a játékosoknak.”

A breszti mérkőzésen a vezetőség azt látta, hogy felszabadultak és motiváltak lettek a játékosok: „Képesek lettek volna egymásért is, az edző bá’-ért is meghalni a pályán. Mindenki feltett mindent egy lapra. Csapatként funkcionált az egész, és ezt nagyon jó volt látni” – nyilatkozta Csík Zoltán, aki azt is elmondta, az öltözői légkőr megváltozott, ami nagyon jó dolog: „Ne innen közllítsétek meg, nem Vranjesből, hanem az eredménytelenségből volt már mindenkinek elege. Ezek az emberek tudnak és tudtak eddig is kézilabdázni, és valamiért nem működött valami, nem az én tisztem megállapítani szakmailag, hogy miért, és bennük volt az az iszonyatos akarás, bizonyítási vágy, ami kijött a pályán Bresztben.”

Gulyás István arra a kérdésre is válaszolt a Harmadik Félidőben, hogy vállalná-e a feladatot, ha véglegesen őt neveznék ki:

„Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem folytatnám, ez egy nagyon nagy dolog. Főleg úgy, hogy hallom a klub 150-180 e-mailt kap, jelentkeznek az edzők a világ minden tájáról.

Ez egy nagy élmény, főleg nekünk, aki ott volt játékos, ott él, ezért a klubért dolgozik, persze, szívesen csinálná az ember, és azt gondolom, nem áll távol tőlem.”