Odell Beckham TD-passzt adott! • SportTV

Odell Beckham TD-passzt adott!

2018. 10. 07. 23:29    
Olvasási idő: 2 perc

Odell Beckham New York Giants-játékostól csaknem hat évtizede nem látott bravúrt hozott össze a Carolina Panthers ellen, hiszen touchdownpasszt adott, majd touchdownt ért el, de ez sem volt elég csapata győzelméhez.

Semmi kétség, van baj bőven a New York Giants háza táján, hiszen a csapat öt forduló után 1/4-es mérleggel áll az NFL-ben, úgy, hogy a legutóbbi fordulóban a Carolina Pantherstől kapott ki 33-31-re. De afelől se legyen kétségünk, nincs szerencséje a Giantsnek, hiszen most Graham Gano lefújás előtt 1 másodperccel szerzett, 63 yardos mezőnygóljával kapott ki, márpedig az elmúlt szezon rajtja óta összesen 3 olyan mezőnygól született, amelyet legalább 60 yardról rúgtak, ebből kettőt a Giants ellen, és mindkettő győzelmet ért…

Pedig a meccsen volt egy olyan pillanat, ami meghozhatta volna a New York szerencséjét. A Carolina 17-3-as vezetésénél ugyanis a Giants bevetett egy trükkös játékot, amelynek keretében Odell Beckham 57 yardos touchdownpasszt adott Saquon Barkleynek.

Más kérdés, hogy egyiküknek sem ez a fő feladata, hiszen Beckham elkapó, Barkley pedig futó… Ráadásul Beckham passzánál 24 yardot volt a levegőben a labda, a hivatalból quarterback Eli Manning ezt megelőzően (a későbbi események miatt fontos hangsúlyozni!) legutóbb az előző évad ötödik játéknapján tudott ilyen TD-passzt adni – történetesen éppen Beckhamnek.

A Giants egyik baja egyébként, hogy a Manning, Beckham kapcsolat nem működik úgy, ahogyan korábban. Beckham 2014-ben csatlakozott a ligához, azóta ők ketten a vasárnapi meccs kezdéséig 38 TD-t hoztak össze, az ötödik legtöbbet az aktív QB-WR tandemek között. Az idén viszont egészen vasárnapi egy sem jött össze nekik. Sőt, Beckham előbb adott TD-passzt, mielőtt touchdownt ért volna el… Mert azért a Carolina ellen csak összejött neki az évad első hatpontos gólja, egy 33 yardos Manning-átadást követően. Beckham 1959 óta az első Giants-játékos, aki ugyanazon a meccsen ad is TD-passzt, illetve el is ér egy TD-t. 59 éve Frank Giffordnak jött össze ugyanez a bravúr.

De így sem lehet elégedett egyikük sem a teljesítményével, és nem csupán a vereség miatt. Manning az utolsó negyedben kétszer adta el a labdát, Beckhamnek meg volt elejtett labdája. Ilyen esetekben az ilyen egykezes elkapások is csak sovány vigaszt jelentenek: