Paco a legszaporább gólvágó • SportTV

Paco a legszaporább gólvágó

Sport TV avatar Sport TV 2018. 10. 08. 18:32    
Olvasási idő: 2 perc

Szokásos Bundesliga-statisztikánk csapatlistáját kibővítettük: a Bayern és a magyar vonatkozású csapatok mellé felvettülk a listavezető, s lassan első számú bajnoki kihívóvá minősülő Borussia Dortmundot is. Íme, a 7. forduló legérdekesebb számai, adatai, immár hat ligacsapat mérkőzéseiről.

+ Paco Alcácernek a legjobb a perc/gól átlaga a Bundesligában az aktívak közül: 6-szor talált be eddig, így 14 percenként szerzett egy gólt. A következő a finn Joel Pohjanpalo (7 gól, 42 percenként), majd Rüdiger Mielke (15–90) és a francia Alassane Pléa (5–95) következik a sorban. A liga örök gólrekordere, Gerd Müller (365) átlagban 105 percenként talált be az ellenfél kapujába.
o Jadon Sancho, a BVB ifjú angolja első ízben játszott kezdőként, korábbi hat fellépése mindegyikén a kispadról  állt be csereként. Ő a második legfiatalabb játékos, (18 éves, 6 hónapos és 11 napos korában), aki eljutott 10 asszisztig a ligában. Nála fiatalabban (18-6-6) csak Kai Havertz mondhatta el ezt magáról.
= Legutóbb majd’ három és fél éve 2015 április-májusában fordult elő a Bayernnel, hogy négy egymást követő tétmérkőzésen nyeretlemn maradt. Akkor a sorozat a hosszabbításban 2–0-ra elvesztett, Dortmund elleni kupadöntővel kezdődött, amelyet a bajnokságban a leverkuseni 0–2, a BL-elődöntőben a barcelonai 0–3, végül ismét a Bundesligában az augsburgi 0–1 követett. (Persze a bajnoki címet azért akkor is megszerezte az FCB.)

Timo Werner 22 éves 7 hónapos és 1 napos korában érte el a félszáz Bundesliga-gólos határt (Fotó: Getty Images)

+ Timo Werner 50. gólját is megszerezte a ligában. Csak négy játékos érte el ezt a határt fiatalabban, Klaus Fischer, Dieter Müller, Uli Hoeness és Gerd Müller. A lipcseiek válogatott centere félszáz találatából 30-at jobb lábbal, 10-et ballal, 10-et fejessel ért el, 46-szor a 16-oson belülről, 4-szer a büntetőterületen kívülről talált be a kapuba.
o A Dortmund szerzett legutóbb ilyen gyorsan 4–0-s előnyt, mint most a Leipzig. A BVB 2017. november 25-én a Schalke ellen húzott el ennyire, a meccs végeredménye azonban akkor 4–4 lett!
= A Nürnberg legutóbbi két idegenbeli mérkőzésén 13 gólt kapott. Ezzel azonban csak beállította a Schalke negatív rekordját: a gelsenkircheni gárda 1988 áprilisában Münchenben és Uerdingenben kapott 13-at (1–8 és 2–5)
+ A 6–0 mind az RB Leipzig, mind Ralf Rangnick edző legnagyobb különbségű győzelme a Bundesligában.
o Öt év óta először veszített három hazai tétmérkőzést egymás után Szalai Ádám csapata, a Hoffenheim.
= Alfred Finnbogason, az Augsburg Dortmundban is betaláló izlandi válogatottja az idényben első 112 játékperce alatt 4 gólt ért el – ez klubcsúcs.