Muszáj nyernie a Kielnek • SportTV

Muszáj nyernie a Kielnek

Sport TV avatar Sport TV 2018. 10. 11. 09:04    
Olvasási idő: < 1 perc

A korábban a német kézilabda zászlóshajói közé tartozó Kiel most még alig van elmaradva az élcsoporttól, de hogy ez így is maradjon. Sorozatban kell nyernie a mérkőzéseket. Aktuálisan éppen a kiesőzónából éppen menekülő Wetzlar ellen is.

A Kiel eddigi 8 bajnokijából „megfelelt a várakozásnak”, azaz valamennyi gyengébb ellenfelét legyőzte – kit kevesebb, kit több góllal – ,  csupán két előtte álló csapattól szenvedett verséget, a bajnok Flensburgtól  és az idény ügyeletes sztárcsapatától, a Magdeburgtól, mindkettőtől idegenben.
A Wetzlar viszont mindössze két győzelemmel áll – otthon a Bietigheimet, idegenben a Leipziget sikerült megvernie –, az összes többi ellenfelétől kikapott.
A legutóbbi bajnokságban nagy meglepetésre a Wetzlar kettős győzelmet aratott kettejük mérkőzésein, Kielben 26–25-re nyert, otthon meg 30–22-re. Ez az, ami egy kissé elgondolkodtathatja az izlandi mestert, Alfred Gislasont és szakmai stábját.
A papírforma tehát biztos, netán fölényes kieli sikert sejtet, eddig a német bajnokság mostani idénye mentes volt a bukmékerbosszantó meglepetésektől. De hát a kézilabda is „gömbölyű” – igaz, néha kicsúszik a legbiztosabb kézből is…

Sport2 19:00  THW Kiel–HSG Wetzlar Bundesliga-mérkőzés a 9. fordulóból  (kommentátor: Ágai Kis András, szakkommentátor: Borsos Attila)