Lengyel és svéd reménymentés?

Sport TV avatar Sport TV 2018. 10. 11. 09:15    
Olvasási idő: 2 perc

A harmadik kör első játéknapjára kerül sor csütörtököna labdarúgó Nemzetek Ligájában. Mi egy-egy élő mérkőzéssel jelentkezünk az A- és a B-ligából. Mindkettőn a hazai együttes számára a győzelem jelenti a versenyben maradás esélyét. Későn este pedig szokásunkhoz híven a játéknap teljes gólösszefoglalójával jelentkezünk.

Lewának meglesz-e az 56. gólja is a sasos nemzeti mezben?

Robert Lewandowski századik válogatott meccsén 55-s gólszámát is növelné egy vagy több találattal (Fotó: Getty Images)

LENGYELORSZÁG–PORTUGÁLIA (A-liga, 3. csoport)

 A csoport eddig nem a gólbőségével vált ki a négy liga összesen 16 csoportja közül. A két találkozón összesen háromszor találtak a csapatok a kapuba. Pedig olyan gólsztárok is játszhat(ná)nak a csapatokban, mint Robert Lewandowski vagy Cristiano Ronaldo. A feltételes mód éppen CR7 miatt használatos. Az ötszörös aranylabdás portugál ugyanis nemcsak az NL szeptemberi két meccsét mondta le, hanem az októberi duplát is. A múlt havi „ürügye” még elfogadható volt – szoknia kell a környezetet Torinóban – , most azonban nehéz nem arra gondolni, hogy nem igazán érdekli az új versenysorozat. Kapitánya, Fernando Santos nem győzte mentegetni frontemberét, mindenesetre a luzitán és a nemzetközi sajtó egyetért abban, majd csak kitalál novemberre is valamit… Így aztán góllövőnek marad Lewa, aki viszont öt meccsel ezelőtt, még a vb előtti utolsó felkészülési meccsen talált legutóbb be. A csapatkapitány, Bayern-ikonnak lesz ünnepelnivalója a meccsen, hiszen most szerepel 100. alkalommal a nemzeti csapatban, beéri a legendák egyikét, Grzegorz Latót (akinek több is volt, de a FIFA annak idején „levonatta” az olimpiákon lejátszott meccseket a lengyelektől…), és már csak a már visszavonult Michal Zewlakow és a még csapattárs „Kuba” Blaszczykowski van előtte, egyformán 102-vel. Az örök gólrekord persze már régen Lewáé, 55-tel áll, de alighanem szívesen növelné az előnyét. Ha ő, ha más, valakinek be kellene találnia Chorzówban a portugál kapuba, különben az Eb-címvédő jelentős előnybe kerül a jövő havi folytatásra.

 OROSZORSZÁG–SVÉDORSZÁG (B-liga, 2. csoport)

A B-liga 2. csoportjában az oroszok korábban nyertek Törökországban, a svédek azonban otthon kaptak ki a törököktől, méghozzá 2–0-s vezetésről buktak el Solnában. Kalinyingrádban a két vb-negyeddöntős csatájának tétje, hogy a Csercseszov-csapat hibátlanul vezet-e a játéknap után vagy megszületik a harmadik idegenbeli győzelem, abszolút nyílttá téve a novemberi folytatást. Az oroszok az osztrákok elleni májusi felkészülési meccs óta 7-es veretlen sorozatot építettek (persze, a horvátok elleni, 11-esekkel elbukott vb-negyeddöntőt döntetlennel számolva), így esélyesebbnek tűnnek. A svédek lényegében változatlan vb-csapattal igyekeznek pontot vagy pontokat fogni. Janne Andersson kapitány három abszolút újoncot – Rakip (Benfica), Tibbling (Bröndby) és Strandberg (Malmö) – rekrutált csapatába,  kérdés, melyiküket küldi majd pályára is.

 

NEMZETEK LIGÁJA-csoportmérkőzések. Sport1 20:30 Lengyelország–Portugáia (kommentátor: Kassai-Tóth Csaba, műsorvezető: Takács Rita, szakértő: Nyilasi Tibor); Sport2 21:45 Oroszország–Svédország (kommentátor: Haraszti Ádám); Sport1 23:00 összefoglaló a nap mérkőzéseiről (műsorvezető: Takács Rita, szakértő: Nyilasi Tibor, kommentátor: Fülöp László és Gyulai Miklós)

Kapcsolódó

AZ NL 7. VERSENYNAPJÁNAK PROGRAMJA

20:45   Lengyelország–Portugália, A-liga, 3. csoport (Sport1)
20:45   Izrael–Skócia, C-liga, 1. csoport
20:45   Litvánia–Románia, C-liga, 4. csoport
20:45   Montenegró–Szerbia, C-liga, 4. csoport
20:45   Feröer–Azerbajdzsán, D-liga, 3. csoport
20:45   Koszovó–Málta, D-liga, 3. csoport
21:45   Oroszország–Svédország, B-liga, 2. csoport (Sport2)