Kézis BL-szupervasárnap • SportTV

Kézis BL-szupervasárnap

Sport TV avatar Sport TV 2018. 10. 14. 11:53    
Olvasási idő: 2 perc

Kézi szuperszombatunk már kettős is volt, mosta szupervasárnap következik. Három BL-csapatunk ugyanis szép sorban egymás után lép fel Európa legfényesebb kupaszínpadán, a javítani vágyú Fradi-lányok kezdenek, a százszázalékos szegedi fiúk folytatják, a címvédő ETO női alakulata fejezi be az élő meccstriót. „Fojtásnak” pedig ott lesz szokásos kézilabdashow-nk, a Harmadik Félidő, melyben e három mérkőzésen kívül részletesen „kibeszéljük” a veszprémiek szombati montpellier-i diadalát is.

FTC–VIPERS

A bukaresti vereséggel rajtoló FTC-Rail Cargo Hungaria „javítóleckéje” a norvég bajnok Vipers elleni hazai mérkőzés lesz. Jó statisztikai előjel a Fradinak, hogy a csapat még sosem kezdte két egymást követő vereséggel a BL-sorozatot. A kristiansandi együttes még sosem nyert idegenben, bemutatkozó évében, tavaly mindhárom vendégjátékát elbukta. A skandináv együttes a hazai pályákon remekel, szerdán legnagyobb honi riválisát, a korábbi sokszoros bajnok, BL-győztes Larvikot 33–19-es nagy különbségű vereséggel küldte haza. A két csapatnak ez lesz az első találkozója a Bajnokok Ligájában. A találkozót a Fradi Érden rendezi meg, remélhetőleg a szokásos élénk szurkolói támogatással.

 

SZEGED–FLENSBURG

 Ahhoz képest, hogy mindkét csapat rendszeres résztvevője a kupasorozatnak immár csaknem egy évtizede, csupán egy párviadal két meccse jelenti közös BL-históriájukat. Hét és fél évvel ezelőtt a nyolcaddöntőben futottak össze és akkor a német együttes Szegeden egy, otthon 13(!) gólos győzelmet aratva magabiztosan vette az akadályt.
Azóta persze sok víz lefolyt a Tiszán, és most a parádésan rajtoló – négyből négy győzelem, korábban kettőnél nem akad több… – MOL-Pick reális győzelmi esélyekkel lép pályára a Handewitt elllen. A német bajnok eddig két arcát mutatta az idényben. Címvédőként eddigi mind a 9 találkozóját megnyerve, százszázalékos teljesítménnyel vezeti a világ legerősebb bajnokságát, a Bundesligát. Ugyanakkor a kupaküzdelmek során először az idénynyitó hazai Szuperkupát bukta el a Löwen ellen, majd a BL-ben is az első négy meccséből kettőt is elvesztett, s csak kettőt tudott megnyerni. Ráadásul a pályaválasztást tekintve mind a négyféle eredményből  egy-egy került a táblázatban: idegenben legyőzte a legutóbbi BL-ezüstérmes Nantes-ot, otthon kikapott az esélytelennek tartott Zagrebtől, utába vereséget szenvedett Celjében, végül hazai pályán 7 góllal felülmúlta Zaporizzsját. Ennél szívet melengetően egyhangúbb a szegediek eredménysora: otthon is, idegenben is két-két győzelmet arattak. „Eddig is játszottunk komoly csapatokkal, de most még komolyabb meccsek, ellenfelek várnak ránk. Itt lehet, hogy nem lesz elég harminc perc jó játék, mert eddig több ilyen is akadt, és ez elég volt a két pont megszerzéséhez. Jó lenne még több ideig jól és eredményesen játszani. Ebben kell előrelépnünk, és akkor meglesz a győzelem!” – mondta Carlos Pastor vezetőedző a klubhonlapnak arra a kérdésére, meglesz-e sorozatban ötödik győzelem. Remélhetőleg a mester most is jó jósnak bizonyul.

Kapcsolódó

BL-ÖRÖKMÉRLEG (SZEG–FLE)

Összesen: 2 mérkőzés, 2 Flensburg-győzelem /46–60-as gólkülönbség.
Szegeden: 1–0–0–1/26–27.
Az első mérkőzés: Pick Szeged–SG Flensburg-Handewitt 26–27 (12–9), nyolcaddöntő, 2011. 3. 26.
A legutóbbi mérkőzés: SG Flensburg-Handewitt–Pick Szeged 33–20 (18–8), nyolcaddöntő, 2012. 4. 3.

KOPRIVNICA–GYŐR

Igazi „góllövőformában” van az ETO, a múlt héten a BL-rajton 39-et lőtt a Krimnek, a hét közi bajnokin pedig 47-et a Békéscsabának. A címvédő már a második forduló után kétpontos előnybe kerülhet a C-csoportban, ha az eddig hat mérkőzés hat győzelme után hetedszer is legyőzi a horvát bajnokcsapatot. A vendég együttes a hét közben pihent, nem volt mérkőzése.
„Ne felejtsük el, hogy a Podravka a múlt hét végén nyerni tudott Thüringenben., ami plusz még tiszteletet parancsol. Könnyű meccsre nem számítok, viszont arra igen, hogy folytatjuk ezt a (nyerő – a szerk.) sorozatot, és tudunk előrelépni. A két pontot szeretnénk, de azt gondolom, ez természetes, és saját magunkra koncentrálunk, hogy tudjunk előrelépni” – nyilatkozta klubja honlapjának adott videointerjújában Danyi Gábor, akinek hivatalba lépése óta minden tétmérkőzését megnyerte az Audi ETO KC.

Kapcsolódó

BL-ÖRÖKMÉRLEG (POD–ETO)

Összesen: 6 mérkőzés, 6 Győr-győzelem /152–189-es gólkülönbség.
Kaproncán: 3–0–0–3/79–104
Az első mérkőzés: Győri Audi ETO–HC Podravka Vegeta 34–29 (18–13), csoportmérkőzés, 2007. 11. 10.
A legutóbbi mérkőzés: HC Podravka Vegeta–Győri Audi ETO 22–29 (11–14), csoportmérkőzés, 2012. 11. 19.

NŐI ÉS FÉRFI BAJNOKOK LIGÁJA. Sport1 14:00  FTC-Rail Cargo Hungaria–Vipers Kristiansand D-csoportmérkőzés (kommentátor: Petur András, riporter: Fazekas Erzsébet, szakkommentátor: Tóth Tímea, műsorvezető: Ágai Kis András, szakértő: Borsos Attila); Sport1  16:30  MOL-Pick Szeged–SG Flensburg-Handewitt B-csoportmérkőzés (kommentátor: Méhes Gábor, riporter: Molnár Zsolt, szakkommentátor: Vadkerti Attila, műsorvezető: Ágai Kis András, szakértő: Borsos Attila, Pásztor István); Sport1 18:45 HC Podravka Vegeta Koprivnica–Győri Audi ETO KC C-csoportmérkőzés (kommentátor: Ágai Kis András, szakkommentátor: Boros Attila, műsorvezető: Petur András, szakértő: Tóth Tímea, Pásztor István); Sport1 20:30 Harmadik Félidő kézilabdashow (műsorvezető: Petur András, vendégek: David Davis, Borsos Attila, Pásztor István és Tóth Tímea)