Sevilla az újabb győztes állomás? • SportTV

Sevilla az újabb győztes állomás?

Sport TV avatar Sport TV 2018. 10. 15. 09:50    
Olvasási idő: 2 perc

Hétfőn két felvett mérkőzés és egy csúsztatandó mellett „csak” két élővel jelentkezünk a Nemzetek Ligájából. Az egyik a magyar csoport párhuzamos meccse, a finn-görög találkozó, a másikon a hispán félsziget másik csapata is hatalmas lépést tehet a döntő felé miután az Eb-győztes portugálok már kiharcolták a csoportelsőséget.

FINNORSZÁG–GÖRÖGORSZÁG (C-liga, 2. csoport)

 A finnek kivételével alighanem mindenki kissé unalmasnak tartja a csoport jegyzőkönyveit. Az északiak neve mellett ugyanis három győzelem áll, mindhárom 1–0-s és mindhárom gólszerző neve Teemu Pukki. A Norwich City 28 éves támadója élete formájában van, már ami a válogatott szereplést illeti. A hétfő esti tamperei találkozón – a mieinket is itt fogadták – a két kérdés, ismét tökéletesen zár-e a védelmük és vajon a görögök képesek lesznek-e egyetlen pillantásra sem szabadon hagyni Pukkit. Mivel a négy csapat szépen sorba állt három pontonként, a hellének helyzete egyszerű, de nehéz. Meg kell törniük a finn sorozatot, s ha már Budapesten elvéreztek, Tamperében nyerniük kell, s ezzel esélyesként át is vehetik a vezetést a csoportban. Egy pont esetén még őrizhetnek némi reményt. Ám ha bejön a negyedik 1–0 is, Markku Kanerva tanítványai lassacskán kezdhetnek készülődni  a 2020 márciusában esedékes C-ligadöntőre, amelynek tétje az Eb-döntős szereplés. (Természetesen a szokásos módon az észt–magyar meccset láthatják nálunk is, éjféltől, felvételről.)

 

SPANYOLORSZÁG–ANGLIA (A-liga, 4. csoport)

A spanyolok vb-nyolcaddöntős kiesése nagy kudarc volt, de statisztikailag döntetlennek számít. Ezáltal a derék hispánok már 27 veretlen mérkőzésnél tartanak, a legutóbbi „normál” vereségüket 2016 júniusában, az olaszok elleni Eb-negyeddöntőben szenvedték el. Az új korszak azonban a döntetlennel vesztes oroszok elleni találkozóval, a vb-kieséssel kezdődött. Az új kapitánnyal, Luis Enriquével a csapat előbb az NL-rajton hátrányból megverte a vb-negyedik angolokat, aztán Alicantében féltucatot rúgott 0 ellenében az ezüstérmes horvátoknak, végül az újabb britanniai túrán berámolt egy négyest a skótoknak is, felkészülési mérkőzésen. Három meccs, három győzelem, 12–2-es gólkülönbség. Mindez a válogatottól  visszavonult Iniesta, Piqué és David Silva nélkül! A Barcával első szezonjában sikert sikerre halmozó Luis Enrique úgy látszik, válogatott szinten is össze tudja rakni a „nyerőautomatát”…  A képlet felettébb egyszerű: ha Sevillában is győztesen vonul le a pályáról a furia roja, akkor a másik két találkozónak csak az a tétje, vajon az angol vagy a horvát csapat esik ki a Nemzetek Ligája következő kiírásának B-ligájába.

NEMZETEK LIGÁJA-csoportmérkőzések. Sport2 9:00 Izrael–Albánia (felv., kommentátor: Haraszti Ádám); Sport2 11:45 Azerbajdzsán–Málta (kommentátor: Kassai-Tóth Csaba); Sport1 20:30 Spanyolország–Anglia (kommentátor: Kassai-Tóth Csaba, műsorvezető: Haraszti Ádám, szakértő: Puhl Sándor); Sport2 20:30 Finnország–Görögország (kommentátor: Fülöp László), Sport1 23:00 összefoglaló a nap mérkőzéseiről (műsorvezető: Haraszti Ádám, szakértő: Puhl Sándor, kommentátor: Fülöp László és Kassai-Tóth Csaba); 0.00: Észtország–Magyarország (felv., kommentátor: Petur András)

Kapcsolódó

AZ NL 11. VERSENYNAPJÁNAK PROGRAMJA

20:45   Izland–Svájc, A-liga, 2. csoport
20:45   Spanyolország–Anglia, A-liga, 4. csoport (Sport1 20:30)
20:45   Bosznia-Hercegovina–Észak-Írország, B-liga, 3. csoport
20:45   Finnország–Görögország, C-liga, 2. csoport (Sport2 20:30)
20:45   Észtország–Magyarország, C-liga, 2. csoport (Sport1 0:00)
20:45   Fehéroroszország–Moldova, D-liga, 2. csoport
20:45   Luxemburg–San Marino, D-liga, 2. csoport