Kis hokiparádé északról • SportTV

Kis hokiparádé északról

Sport TV avatar Sport TV 2018. 10. 16. 08:25    
Olvasási idő: < 1 perc
CHL

Egy jéghokibarátnak egy jó kis finn–svéd összecsapás mindig csemegének ígérkezik. Márpedig mi most egy ilyennel jelentkezünk a Bajnokok Ligája csoportkörének utolsó fordulójából-

Különösebb téttel nem bír a mérkőzés a hazai együttes, a Tappara Tampere számára. A finn gárda ugyanis az eredménytől függetlenül már bejutott a kieséses szakaszba, a legjobb 16 közé. Ellenfele, a svéd Djurgarden viszont e mérkőzés és az E-csoport másik csatája, a norvég Storhamar és a cseh Ocelári Trinec összecsapása eredményének függvényében lehet második (s egyben másik továbbjutó), de harmadik is. Ha nyer Tamperében, sem tudja megelőzni házigazdáját, amely 12 pontot gyűjtött eddig a svédek 8-ával szemben. Továbbjutó másodikként, ha csupán pontot szerez. Viszont ha a normál 60 perces játékidőben kikap, a norvégok pedig megverik a cseheket, a két skandináv együttes helyet cserél, és a Storhamar jut a jobbik 16 közé.
A nyolcaddöntőben egyébként már 11 hely foglalt. A svéd Frölunda, Malmö Redhawks és Skelleftea, a finn Tappara és Kärpät, a svájci Zug és SC Bern, a cseh Kometa Brno és HC Plzen, a német Red Bull München valamint az osztrák Salzburg már várhatja a rájátszás párosítását, amelyben a nyolc csoportelsőt sorsolják össze a nyolc csoportmásodikkal.
Érdekesség, hogy a tavalyi elődöntősöknek nem valami jól megy ebben a kiírásban. A Liberec el sem jutott az indulásig, az Ocelári Trinec és a legutóbbi döntős Växjö Lakers már bizonyosan kiesik, a címvédő JYP-nek pedig az utolsó meccsén ki-ki találkozón le kell győznie a svájci Luganót a továbbjutásért.
Addig azonban hátravan még – nem csak hokibarátoknak – a jó kis kedd koraesti finn–svéd rangadó…

JÉGKORONG BAJNOKOK LIGÁJA. Sport2 18:00 Tappara Tampere–Djurgardens IF E-csoportmérkőzés (kommentátor: Engyel István)