Francia túlsúly Antwerpenben • SportTV

Francia túlsúly Antwerpenben

Sport TV avatar Sport TV 2018. 10. 19. 10:31    
Olvasási idő: < 1 perc

Az egykori hírneves Gyémántütő-verseny helyébe lépő European Open az ATP 250-es kategóriába nyert besorolást. Zömmel nyugat-európai játékosok indulnak rajta, mutatóban akad egy-két dél-amerikai is. A kiemeltek közül csupán a három legalacsonyabb, Milos Raonic (6.), Frances Tiafoe (7.) és Robin Haase (8.) hullott el, az első öt még versenyben van.

Szokás szerint az időben első két negyeddöntőt közvetítjük a belga város teniszstadionjának centerpályájáról. Elsőként a francia veterán, a 33 esztendős 5. kiemelt Gilles Simon (a világranglistán 32.) mérkőzik meg a nála 7 esztendővel fiatalabb, 2.-ként rangsorolt argentin Diego Schwartmannal (vlr.: 17.). A két teniszező korábban egyszer találkozott a profi körversenyen, tavalyelőtt Winston-Salemben az első körben a dél-amerikai egy rövidített és egy igen sima, 6:1-es szettben győzedelmeskedett.
A második találkozónak is lesz francia részese, Eichard Gasquet (vlr.: 28.), aki az idén már több szép eresményt elérő német Jan-Lennard Struff (vlr.: 58.) ellen lép pályára. Ők is egyszer mérkőztek korábban, éppen Antwerpenben két éve ugyanígy a negyeddöntőben meccseltek, Gasquet két könnyed játszmában (6:2, 6:4) bizonyult jobbnak.
A másik két elődöntőben is van francia a párduc mozgású, rasta hajú Gael Monfils személyében, így akár még az is elképzelhető, hogy az elődöntő négy helyéből hármat is a gallok foglalnak majd el.

Sport1  14:00 ATP 250, Antwerpen negyeddöntő (kommentátor: Kaplár F. József, szakkommentátor: Taróczy Balázs)

Kapcsolódó

ÉSZAKI MINIRANGADÓ

Egy kicsit nagyobb labdával zajló meccset is mutatunk a Sport2-n kora este, itt nem két férfi üti, hanem kétszer hat nő dobja és kétszer egy igyekszik valahogy elérni, nehogy a kapujába kerüljön az egyetlenegy labda. A női kézilabda BL A-csoportjában egyelőre kemény küzdelem folyik. Csak két fordulót játszottak, és nincs már százszázalékos, de pont nélküli csapat sem a négy között. Vezet a Metz 3 ponttal, a Buducsnosztnak és a Larviknak 2-2, az Odensének 1 van. Ebből következik, hogyha a dán együttes otthonában legyőzi a sokszoros norvég bajnokot, szerencsés esetben az utolsóról az első helyre is felugorhat – ideiglenesen. A két nagy múltú gárda sosem találkozott még eurokupákban, ez lesz az első összecsapásuk.
Sport2 18:45  Larvik HK–Odense HC női kézilabda BL A-csoportmérkőzés (kommentátor: Ágai Kis András, szakkommentátor: Borsos Attila)