Frankfurt: tovább Európáért • SportTV

Frankfurt: tovább Európáért

2018. 10. 19. 10:39    
Olvasási idő: < 1 perc

Az Eintracht Frankfurt az előző évadot a 8. helyen fejezte be a Bundesligában, csupán 4 ponttal elmaradva a már európai kupainduló Leipzigtől. Akkor mindenki tovább fejlődést várt a csapattól, s bár az idény elején becsúszott két kellementlen vereség, a bajnokság egyötödénél már ismét a közvetlenül a kupaindulást jelentő vonal alatt áll az SG.

A legnagyobb veszteségnek Niko Kovac távozását tartották, a horvát mester az „álomkispadra” a münchenire ült át (miután csapata a kupadöntőben megverte a Bayernt…) Utódja, Adi Hütter először nehezen indult be a csapattal, ám az elmúlt három tétmeccsen – két bajnoki és a Lazio elleni EL-ütközet – aratott három győzelem és 10–2-es gólkülönbség arra utal, kezd „kiegyenesedni” a világ Frankfurtban.
Az újonc Düsseldorf viszont a válogatott szünet előtt hármas vereségsorozaton esett keresztül, ráadásul kétszer hazai pályán szenvedett veresléget. Így aztán az utolsó előtti helyen áll, igaz, csak kevesebb lőtt góllal szorul a Hannover mögé.
Hütter mester azt fontolgatja, hogy a középpálya közepén a svájci exválogatott Gelson Fernandest Torróval cseréli fel. Haller visszatérhet eltiltása után, akárcsak a horvát válogatott Rebic, a májusi kupadöntő kétgólos hőse.
A düsseldorfi védelmet ismét az Ayhan, Bodzek, Kaminski hármas alkotja, Raman pedig bizalmat kap a csatárduó jobb oldalán.
A statisztika (is) hazai győzelmet sejtet. 22 frankfuri bajnoki fellépéséből a Fortuna egyetlenegyet tudott megnyerni. 38 éve, amikor még a friss KEK-döntős csapat Zewével, Seellel és az Allofsokkal állt fel…

Kapcsolódó

Bundesliga-mérleg (FRA–DÜS)

ÖSSZESEN: 44 mérkőzés, 22 Frankfurt-győzelem, 12 döntetlen, 10 Düsseldorf-győzelem, 98–65-ös gólkülönbség.
FRANKFURTBAN: 22–16–5–1/63–20.
LEGUTÓBB, A 2012–13. ÉVI IDÉNYBEN: Düsseldorfban 0–4, Frankfurtban 3–1.
A LEGJOBB GÓLSZERZŐK: Bernd Nickel 7, ill. Atli Edvaldsson 6 gól.

BUNDESLIGA, 8. forduló. Sport1 20:15  SG Eintracht Franjfurt–Fortuna Düsseldorf (kommentátor: Haraszti Ádám, műsorvezető: Takács Rita, szakértő: Várhidi Péter)