Carter a csúcson, de LeBron valamiben lepipálja • SportTV

Carter a csúcson, de LeBron valamiben lepipálja

2018. 10. 19. 10:46    
Olvasási idő: < 1 perc

Vince Carter elkezdte 21. szezonját, így az NBA jelenleg aktív kosarasai közül elsőként elérte ezt az NBA-csúcsot. Dirk Nowitzki is követi majd, ha visszatér sérüléséből. De találtak egy szenzációs számadatot Carterrel és LeBron james-szel kapcsolatban.

Azzal, hogy szerdán pályára lépett a Madison Square Gardenben kezdőként, Vince Carter lett az aktív játékosok közül az egyetlen, aki megkezdte az NBA-csúcsot jelentő 21. szezonját a ligában. Rajta kívül Robert Parish és Kevin Garnett jutott már el ilyen tapasztalatig. Dirk Nowitzki lesz a következő, de az ő szezonbeli bemutatkozására még várnunk kell.

Mutatjuk inkább a Knicks-Hawks meccs összefoglalóját. 126-107-re nyert a Knicks, de Vince Carter a kezdőötösben kapott helyet 41 évesen és 265 naposan, 24 percet töltött a pályán és 12 pontot, valamint 2 lepattanót szerzett.

Viszont most találtunk egy nagyon érdekes adatot Vince Carter és LeBron James pályafutásával kapcsolatban. Nem friss a tweet, de most került elénk, és nagyon meglepett minket:

Ezt jelenti:

Bár Vince Carter 20 szezont játszott az NBA-ben, LeBron James pedig „csak” 15-öt. James összességében 7153 perccel többet játszott Carternél NBA-mérkőzésen a 2018-19-es szezon előtt.

Az alapszakasz- és playoff-meccseket összeadva James a Lakers játékosa 54347 percet, Carter 47194-et töltött a parketten. Ehhez persze az kellett, hogy LeBron James a Cleveland Cavaliers és a Miami Heat játékosaként kilenc NBA-döntőt játsszon.