Női kézis kupakavalkád • SportTV

Női kézis kupakavalkád

Sport TV avatar Sport TV 2018. 10. 20. 09:46    
Olvasási idő: 3 perc

Mivel férfi kézilabdás kupaforduló nem lesz a hétvégén – a csapatok a hazai sorozatokra fókuszálnak – , a női csapatok kupaküzdelmei kerülnek a középpontba. Három mérkőzést közvetítünk két sorozatból, három magyar résztvevővel – de sajátos módon nem egy meccs, egy magyar csapat elosztásban...

KÖBENHAVN–ROSZTOV

A női BL B-csoportját a Köbenhavn Handball vezeti két meccs után 4 ponttal. Nem kis szerepe van ebben Hanna Blomstradnak, aki eddig 8 góllal terhelte meg a Brest és a Sävehof kapuját. Az elmúlt hétvégén a svéd jobbszélső hat lövésből hat gólt szerzett.  „Különleges érzés volt számomra, mert svédként első ízben játszottam idegen országbeli csapattal svéd együttes ellen. A kézilabdát sokkal gyorsabban játsszák Dániában, mint Svédországban. Az új csapatban szereplés általánosságban jót tett velem, mert a magasabb szint segít a kézilabdás fejlődésemben. Ezenkívül nagy előny, hogy teljes mértékben a játékra koncentrálhatok egy profibb környezetben, mint korábban. Ráadásul a Bajnokok Ligájában játszhatok.”
Az előző idényben Blomstrad volt a koppenhágaiak bajnoki címének főszereplője. Ő tartotta a lelket a csapatban, míg a korábbi gólgyárosra, a dán válogatott Ann Cecile de la Courra nem számíthattak.  Azóta de La Cour visszatért, de ez nem jelent rivalizálást a svéd játékos szerint. ”Nagyszerűen együttműködünk, szinte kiegészítjük egymást. Ő inkább átlövésekkel operál, én meg a betörésekkel” – mondta a 22 éves szélső, a dán bajnok öt svéd játékosának egyike.

Blomstrad bevetődve gólt szerez (Fotó: ehfcl.com)

Blomstrad bevetődve gólt szerez (Fotó: ehfcl.com)

A következő kihívás neki és együttesének a Rosztov-Don dániai vendégjátéka lesz. „Kemény csata lesz számunkra, ezek azok a meccsek, amelyekért játszunk és sokat edzünk. Mindent megteszünk azért, hogy megnyerjük ezt a meccset” – így Blomstrad.
Jó néhány kulcsjátékosa hányzik majd a Köbenhavnnak, többek közt a holland Kelly Dulfer is, aki hosszabb sérülés után talán visszatérhet szombaton. „Remélem, játszhat, de ha nem, meg kell találnunk a helyettesét. Mindenr megteszünk, hogy megszerezzük harmadik győzelmünket is a Bajnokok Ligájában” – fejezte be az európai szövetség BL-honlapjának tett nyilatkozatát a svéd játékos.
A két együttes egyébként először találkozik az európai kupaporondon.

 

DUNAÚJVÁROS–SPONO EAGLES

A DKKA holland ellenféllel meccsel, lássuk. Hogyan vezeti fel a találkozót a klubhonlap, a kohaszkezi.hu.
„Magabiztos, 35-21-es győzelmet aratott az EHF Kupa második selejtezőkörének első mérkőzésén akadémiánk felnőtt együttese a svájci Spono Eagles otthonában.  György László tanítványait az első tíz percben sikerült egy kicsit meglepnie a svájci bajnoknak, ám a folytatásban már egyértelműen a mieink akarata érvényesült, így gyakorlatilag a párharc első meccsén sikerült eldöntenie a továbbjutás kérdését Szekerczés Lucáéknak. A visszavágót ezzel együtt is le kell játszani persze, s bár a szombat délután négy órakor kezdődő dunaújvárosi mérkőzés nem tartogat túl sok izgalmat, mint azt György László vezetőedző elmondta, ez nem jelenti azt, hogy együttesünk ne készülne maximális erőbedobással az összecsapásra.
– Ahogy azt a párharc előtt elmondtam, a továbbjutás két mérkőzésen dől el, s bár az előző héten sikerült egy nagyobb arányú győzelmet aratnunk, nem fogjuk elbízni magunkat, s nem a svájci meccs számszerű eredményéből indulunk ki. Magunkkal kell foglalkoznunk, a támadásaink és a védekezésünk minőségével, fontos számunkra a győzelem ezen a mérkőzésen is, szeretnénk kettős sikerrel továbbjutni a következő fordulóba. Ennek szellemében készültünk a szombati meccsre, a hét elején fizikai munkát végeztünk, majd a frissítünk, pihenünk és koncentrálunk az előttünk álló mérkőzésre. Remélhetőleg az ellenfél nem tud már komolyabb meglepetést okozni, de igyekszünk felkészülni mindenre, a védekezésükre és a támadásaikra, ugyanakkor a mi fő feladatunk az, hogy a védekezésünket még szilárdabbá tegyük, s hogy a Svájcban elkövetett hibáinkat ki tudjuk javítani a szombati visszavágóra, s még pontosabban és hatékonyabban tudjunk támadni, mint tettük azt egy hete. Régóta sérült játékosainkon kívül nincs újabb hiányzónk, így az előző héten látott csapattal, pár fiatallal kiegészülve várjuk a szombat délután négy órakor kezdődő találkozót.

SIÓFOK–VÁC

 Hogy meglegyem a neccenkénti magyar átlag, két honi együttesünk egymás ellen mérkőzik az EHF-kupa-selejtező második körében. Az első csatát a Duna partján 13 góllal nyerte meg a balatoni együttes (35:22).

„Szeretném, ha folytatnánk a jó játékot, dolgozunk a védekezésünk és a támadójátékunk hatékonyságán. Sok területen tudunk még javulni, a szombatinál magasabb játékszintet is képesek leszünk elérni a folytatásban. A visszavágón olyan keményen fogunk harcolni, amennyire csak lehet. Soha nem mondom azt, hogy vége, amíg tényleg nincsen vége valaminek. Ennek a párharcnak pedig még csak a fele ment le. A tizenhárom gólos előny természetesen tetemes, de azt kérem a játékosaimtól, hogy úgy játsszanak, mintha az állás 0:0 lenne. Ez visz előre, így fejlődhetünk” – fejtehette Tor Odvar Moen, a siófokiak norvég edzője a klubhonlapnak.
A váciak legfeljebb a tisztes helytállásban reménykedhetnek, a fordítás az évad legnagyobb meglepetése lenne!