Dortmundi gólrekordok sorozatban • SportTV

Dortmundi gólrekordok sorozatban

Sport TV avatar Sport TV 2018. 10. 22. 01:59    
Olvasási idő: < 1 perc

A Bundesliga 8. fordulójának is megvannak a maga érdekes számai, adatai, statisztikai tényei. Ezekből csemegézünk egy kicsit, a fókuszba állítva továbbra is a Bayernt, a Dortmundot és a "magyaros" csapatokat.

+ Marco Reus egy különleges sorozat utolsó „darabját” teljesítette. Korábban a Bundesliga 33 különböző sorszámú fordulójában szerzett gólt, csak a 8.-ban nem. Most azonban Stuttgartban ő alakította  2–0-ra az eredményt, így már tökéletes a „gyűjteménye”
o A Dortmund 27 lőtt gólnál jár, ennyit korábban egyetlen csapat sem szerzett 8 forduló után a Bundesligában. Története során első ízben ért el négy egymást követő bajnoki találkozón négy vagy annál több gólt.
= A BVB 14 mérkőzéses folyamatos gólsorozatnál jár a bajnokságban. Eddigi rekordja 16 egymást követő gólos Bundesliga-mérkőzés volt még 1991-ben.
+ Paco Alcácer 7 legutóbbi klub- és válogatott tétmérkőzése mindegyikén szerzett gólt, összesen 11-et.
o A Bayern legutóbbi négy tétmérkőzését (3 bajnoki, egy DFB-kupa) egyaránt megnyerte a Wolfsburg ellen, ezeken összesen 13 gólt elérve (3.3-as gólátlag).

(Fotó: Getty Images)

= Robert Lewandowski hetedszer egymás után gólt szerzett ugyanazon ellenfél – a Wolfsburg – ellen a Bundesligában, ez először történt meg a lengyel gólgyárossal.
+ Arjen Robbent hét és fél év után állították ki a Bundesligában. Ezt megelőzően 2011 áprilisában a Nürnberg ellen kapott piros lapot a bajnokságban.
o Összesen 44 szabálytalanságot fújt le a játékvezető Gulácsiék mérkőzésén, az Augsburg–Leipzig szó szerint összecsapáson. Ez a legtöbb eddig az idényben, ennél több (45) legutóbb tavaly szeptemberben volt a Mainz-Hertha mérkőzésen.
= 2003. május 3. óta először fordult elő, hogy egy Bundesliga-találkozónak három hivatalos, jegyzőkönyvbe bevezetett, tevőleges magyar résztvevője volt. A vasárnapi Hertha–Freiburg mérkőzésen a két Dárdai és Sallai Roland szerepelt a hivatalos dokumentumban, 15 évvel ezelőtt pedig a Werder–Hertha (4–2) meccsen Király Gábor és Dárdai Pál végig játszott a fővárosiaknál, Lisztes Krisztiánt pedig a 85. percben küldte pályára Thomas Schaaf edző.