Duda egy Rolexért rugdossa a gólokat • SportTV

Duda egy Rolexért rugdossa a gólokat

2018. 10. 23. 14:03    
Olvasási idő: < 1 perc

Ondrej Dudát egy furcsa fogadás is hajtja a Bundesliga 2018-2019-es idényében: ha még két gólt szerez, egyik csapattársa jóvoltából luxustermékkel gazdagodik.

Vitathatatlan, hogy Ondrej Duda a Bundesliga-idény egyik legnagyobb felfedezettje eddig. Korábban két év alatt összesen egy Bundesliga-gólja volt, most hattal a harmadik a mesterlövészek között, a mögöttünk hagyott hétvégén is ő lőtte a Hertha gólját, amivel végül egy ponthoz juttatta a csapatát a Freiburg ellen. Ráadásul most megtudhattuk az egyik okát annak, miért állt be robbanásszerű változás az eredményességében. Salomon Kalou, a berliniek elefántcsontparti támadója ugyanis elárulta, a szezon előtt egy Rolex órát ígért neki, ha eljut nyolc gólig.

„Igen, ebben fogadtunk – mondta vigyorogva Kalou. – Az előző évadban túlságosan is függtünk Ibisevic és az én góljaimtól. Remek, hogy Ondrej az ellenfél kapuja előtt így remekel. A csapat miatt különösen bízom abban, hogy a nyolcnál is sokkal több gólt szerez.”

Dárdai Pál vezetőedzőnek is tetszik a fogadás, illetve annak hatása: „Úgy tűnik, Ondrejt felpiszkálta a Rolex, és felszívta magát érte. Tudtuk, hogy képes gólokat szerezni, azt már az edzéseken bebizonyította. Az igazi meglepetés az, hogy most már szinte csak szépségdíjas gólokat szerez. Mindegyik gólja látványos volt, megérte a belépődíj árát.”

Dudának még két gól hiányzik a luxusórához, de az lehetne már csak egy is, ha a hétvégén a bíró videózás után nem annullálja a Hertha tizenegyesét. A labda már ott volt a szlovák játékos kezében…