Fucsovics–Fognini újratöltve

Sport TV avatar Sport TV 2018. 10. 24. 07:23    
Olvasási idő: 2 perc

A bécsi szervezők a második pálya – Next Gennek, azaz „jövő generációjának” hívják – utolsó egyes mérkőzéseként írták ki Fucsovics Marci és jól ismert ellenfele, Fabio Fognini összecsapását. Ez természetesen meghatározza közvetítési terveinket, amelyek egyetlen fix pontja: a magyar éljátékos mérkőzését mindenképpen élőben láthatják a Sport2-n, számításaink szerint délután négy-fél öttől.

Fucsovics Marci kellő koncentráltsággal visszavághat Fabio Fognininek a pekingi vereségért (Fotó: Getty Images)

Ismét Bécsben kezdünk déli 1 órakor, a vasárnap még Antwerpenben döntőt vívó Gael Monfils (a világranglistán 33.) és az amerikai Steve Johnson (vlr.: 37.) összecsapásával.  A roppant tapasztalt, ám ennek ellenére még 32 évesen is meglehetősen szertelen francia eddig egyszer játszott a nála négy esztendővel fiatalabb amerikaival, tavaly a montreali 1000-es versenyen döntő szett 6:1-re diadalmaskodva.
Még időben valószínűleg befér Marciék elé az idén az élmezőnybe betörő orosz Karen Hacsanov (vlr.: 19.) és a szabad kártyás hazai versenyző, Dennis Novak (vlr.: 137.) összecsapása. A bécsújhelyi játékos 25 évesen még csak 20 profi meccsnél jár (9-11-es győzelem-vereség mérleggel), a moszkvai három esztendővel fiatalabban is 149-nél (82-67).

Fabio Fognini 2013-ban és 2015-bn negyeddöntős volt Bécsben. Remélhetőleg most a nyolcaddöntő jelenti neki a végállomást  (Fotó: Getty Images)

Ha az orosz és az osztrák mérkőzése túlnyúlik az „F-betűs rangadó” kezdetén, természetesen megszakítjuk, és kapcsolunk a Next Genre, hogy megtekinthessék a tour történetének második Fucsovics–Fognini összecsapását. Az elsőn három hete, a pekingi 500-as verseny 3. körében Marci, aki előtte két olaszt, Seppit és Cecchinatót már megvert, nem bírt a jó kezű, de kissé érdes modorú itáliaival. A különbség a világranglistán azóta nőtt köztük – Marci csak a 40., Fognini a 15. volt a verseny előtt – , de a pekingi kétszer 6:4-en a játék képe alapján Fucsovics többet érdemelt volna. Most a kulcspillanatokban jobban kell koncentrálnia, és akkor sikerülhet a bravúr.

A magyar érdekeltségű csata után nagy valószínűséggel Bázelbe kapcsolunk, ahonnan meg tudjuk mutatni a második kiemelt első körös és a harmadik kiemelt második fordulós meccsét is. Előbbi, a német Alexander Zverev (vlr.: 5.), aki már ötödik meccsét vívja majd profiként a holland Robin Haaséval (vlr.: 47.). Az eddigi 4-ből kettőt-kettőt nyertek meg, érdekes, hogy éppen a két utóbbit Haase, pedig most már Sascha számít sokkal jobb játékosnak. E kettő a tavalyi párizsi 1000-es versenyen és az idei cincinnati mestertornán történt, éppúgy kemény pályán, mint amin most mérkőznek.
A nap záró meccsén a román Marius Copil (vlr.: 93.) próbál meg minél nagyobb ellenállást tanúsítani Marin Ciliccsel (vlr.: 6.) szemben. Ez egyszer már olyan jól sikerült neki, hogy le is győzte, de ez még hat évvel ezelőtt Pekingben történt. Az azóta megvívott két csatájukat a horvát óriás nyerte meg, mindkettőt az idén. Először a cincinnati mesterversenyen  döntő szett 6:4-re győzött, majd az US Open első körében 7:5, 6:2-es vezetése után a harmadik szettben 1:1-nél a román sérülés miatt feladta a küzdelmet.

Sport2  13:00 ATP 500, Bécs és Bázel, 1. és 2. forduló (kommentátor: Haraszti Ádám és Kaplár F. József)