Nyerni megy Padovába a férfiválogatott • SportTV

Nyerni megy Padovába a férfiválogatott

Sport TV avatar Sport TV 2018. 10. 27. 02:09    
Olvasási idő: < 1 perc

A szlovákok elleni érdi 30–22-es győzelem után Olaszországban lép pályára a magyar férfiválogatott a 2020-as svédországi Eb-re selejtező sorozat 7. csoportjában. A két csapat eddigi örökmérlege: 15 mérkőzés, 15 magyar győzelem...

A csoport negyedik tagja Oroszország, amely az olaszokat az első fordulóban könnyedén 34–20 (18–7)-re győzte le. Gyakorlatilag a sordolá pillanatában tudni lehetett, hogy az orosz és a magyar együttes klasszissal jobb a másik két gárdánál.
Így aztán a Ljubomir Vranjes helyére egyelőre két mérkőzésre megbízott Csoknyai István kapitány együttesére kötelező győzelem vár Padovában, valójában csak a gólkülönbség lehet kérdéses.
A két válogatott legutóbb 2005-ben játszott, ugyancsak Eb-selejtezőt Balatonfüreden, akkor a mieink 15 gólos különbséggel, 42–27-re nyertek. Érdekesség, hogy az akkori csata szereplői közül a ma 33 éves Michele Skatar már szerepelt az itáliai együttesben.
A szlovákok ellen négy játékosunk szerezte a gólok egy híján kétharmadát: Bánhidi Bence 6-szor, Bodó Richárd 5-ször, Lékai Máté és Balogh Zsolt 4–4 alkalommal volt eredményes, utóbbi egyszer 7 méteresből talált be. Nagyjából rájuk vár a gólgyártás dandárja Padovában is.

Sport1 18:30  Olaszország–Magyarország férfi Eb-selejtező (kommentátor: Méhes Gábor,  szakkommentátor-szakértő: Borsos Attila, műsorvezető: Ágai Kis András, szakértő: Juhász István)