Goff léphet Brady örökébe • SportTV

Goff léphet Brady örökébe

2018. 10. 27. 12:39    
Olvasási idő: 2 perc

Amikor nekiszegezték a kérdést, hogy „Gondolkozott már az MVP-címen?”, az ESPN beszámolója szerint Jared Goff csuklott egyet, majd így felelt: „Nem, még nem tettem ilyet.” Pedig lassan ideje lenne, hiszen az NFL legjobb támadósorának a vezetője, úgy, hogy a quarterbackek között minden fontos mutatóban ott van az élcsoportban. És ha vasárnap megveri az „örökös MVP-jelölt” Aaron Rodgerst csapatát, a Green Bay Packerst, nehezen hihető, hogy ne hoznák ismét kapcsolatba a legértékesebb játékos titulusával.

„Egyértelműen nagyot lépett előre – méltatta a leendő riválist Mike McCarthy, a Packers vezetőedzője. – Nagyszerű évet hagyott maga mögött, és úgy tűnik, az új szezonban is ott folytatja, ahol abbahagyta. Óriási számokat hoznak össze a társaival támadásban, ő pedig nagyon jól játszik.”

Az espn.com azt is megjegyzi, hogy Goff legnagyobb vetélytársa házon belülről érkezhet a díjért, hiszen az évad eddigi másik szupersztárja Todd Gurley, aki futott yardok és szerzett touchdownok tekintetében is vezeti a ligát. Csak hát a legutóbbi öt szezonban rendre, illetve az előző 11 idényből 10-ben (a kivételt a running back Adrian Peterson sikere jelenti) quarterback kapta meg az elismerést.

„Hihetetlenül pontos – mondta róla Kyle Shanahan, a San Francisco 49ers vezetőedzője, akinek a csapatát 39 ponttal kínálta meg a Rams. – Nagyon kiegyensúlyozott a zsebben, úgy tűnik, mintha semmi sem zökkenthetné ki a nyugalmából.” A számok is Shanahan igazát támasztják alá: hét játéknap után QB-ratingben a negyedik akárcsak a passzolt yardok terén (rajta kívül csak Patrick Mahomes van ott az első négyben mindkét kategóriában), de passzpontosságban és TD-passzok terén is ott van a legjobb hét között, úgy, hogy csak öt interceptiont dobott. „Hihetetlenül pontosan dobja a labdát, esélyed a srácoknak arra, hogy az elkapás után még fussanak is” – mondta erre Sean McVay, a Los Angeles-i gárda vezetőedzője. Ráadásul nagy javulásokra is képes: amíg 2017-ben a 20 yard feletti passzokat 37,7 százalékos pontossággal osztotta, az idén 55 százalékos a produkciója.

Az ESPN Stats & Info összehasonlította a számait posztja legutóbbi öt MVP-jével 7 forduló után. Ahogy látszik, csak Peyton Manning döbbenetes 2013-as számai között nincs egyetlen olyan, amelyet Goff felül tudna múlni.

Fotó: espn.con

Fotó: espn.con

A Sport1-en vasárnap 21:30-tól élőben közvetítjük a Los Angeles Rams-Green Bay Packers találkozót.