Most nem az ellenfelek, a sérülések verik a Bayernt • SportTV

Most nem az ellenfelek, a sérülések verik a Bayernt

2018. 10. 28. 12:15    
Olvasási idő: < 1 perc

Amellett, hogy egyelőre a pályán sem nyújt meggyőző teljesítményt, a Bayern Münchennek a sérülésekkel sincs szerencséje. A Mainz ellen Mats Hummels és Leon Goretzka is rákerült a nem feltétlenül rövid listára.

Bár nyert a Bayern München, és két pontra csökkentette ezzel a hátrányát az éllovas Borussia Dortmund mögött, nincs túl nagy nyugalom a bajoroknál, hiszen az idén talán még a korábbiaknál is jobban sújtja a sérüléshullám a csapatot. A Mainz ellen újabb két játékos dőlt ki, egyelőre nem tudni, mennyi időre, de ha minden igaz, inkább rövidebb, mint hosszabb időre.

Mats Hummels hiába lett volna kezdő, már a bemelegítés során le kellett mondania a játékról, miután – német lapértesülések szerint – a combjában vagy a lágyékán fájdalmat érzett. A kispadhoz is csak sántikálva tudott odamenni, a pontos diagnózisra még várni kell.

A csapat első gólját szerző Leon Goretzka pedig kevéssel a szünet után esett ki. Szerinte „egy lyuk a gyepben” volt a hibás, és kedden, a Rödinghausen elleni kupameccsen aligha játszik. „Nem ok nélkül hagytam, hogy lecseréljenek” – mondta a középpályás. Kollégája, Javi Martínez egy dudorral, majd pedig egy jeges tömlővel a fején megúszta a kirándulást…

Ha figyelembe vesszük, hogy a Hummels helyére beugró Jerome Boatengnek elvben még nem kellett volna játszania (a válogatott edzőtáborát is otthagyta combsérülés miatt), illetve, hogy két szélsőhátvéd, Rafinha és David Alaba csak most épült fel a sérüléséből, akkor azért megállapíthatjuk, hogy a hátsó alakzatban nem annyira rózsás a helyzet. Még akkor sem az, ha a nem éppen fitt Boateng így is megnyerte párharcai 80 százalékát.

A hosszú időre kidőlő két futballista, Kingsley Coman és Corentin Tolisso közül legfeljebb Coman játszhat ebben a naptári évben (de ő is csak az utolsó, a december 21-i hazai mérkőzésen), a szalag- és porcsérüléséből gyógyulgató Tolisso viszont március vége, április eleje előtt biztosan nem léphet pályára.

És akkor a két „üveglábút”, Arjen Robbent, valamint Franck Ribéryt még nem is említettük.