Klay Thompson NBA-rekordja • SportTV

Klay Thompson NBA-rekordja

2018. 10. 30. 11:12    
Olvasási idő: < 1 perc

Sorra dőlnek az NBA-rekordok, tegnap Klay Thompson 14 triplát süllyesztett el a Chicago Bulls ellen, ezzel csapattársa, Steph Curry 13-as rekordját múlta felül. Pedig Curry is bezsebelt egy újabb csúcsott vasárnap. Elképesztő formában van a Splash Brothers és a Warriors.

A Golden State Warriors 149-124-re győzött a United Centerben a Chicago Bulls ellen.

A meccs hőse egyértelműn az NBA-rekordot jelentő 14 triplát, és 52 pontot dobó Klay Thompson volt, aki erre a produkciór 27 perc alatt (!!!) volt képes.

Picit meglepetésként jött szembe ez, de Thompson már csak ilyen. Ebben a szezonban egyszer sem érte még el a 20 pontot, aztán egyszer csak 52-vel rukkol elő. Azt nyilatkozta a meccs előtt, hogy érezte, a Bull ellen jó estéje lesz. Aztán az első félidő erre ráerősített, hiszen már ott 10 hármast dobott (Chandler Parson egy félidőben dobott NBA-csúcsát állította be). Közben a csapat sem unatkozott, hiszen a Warriors együtt 17-et dobott ebben az időszakban, ami szintén csúcs.

Mindent elárul a teljesítményről, hogy a United Center közönsége is felállva tapsolt a 14. tripla után. A Warriors-nál tapasztalható csapategységre sem lehet panasz, hiszen az a Steph Curry is önfeledten ünnepelte, akinek a 13-as csúcsát megdöntötte.

„A csúcsok azért vannak, hogy megdöntsék őket – nyilatkozta Curry a meccs után. – Boldog vagyok, hogy egy csapattársam tette, és nem más, és hogy személyesen láthattam.”
Neki sincsen oka panaszra, hiszen vasárnap ő is NBA-csúcsot döntött azzal, hogy zsinórban a hetedik meccsén dobott legalább 5 triplát. George McCloud több mint 20 éves csúcsa dőlt meg azzal.

A Warriors 7-1-es mérleggel vezet nyugaton.

MINDEKÖZBEN:

Összecsapott a liga két veretlen csapata, a Milwaukee Bucks és a Toronto Raptors, nyilvánvaló volt tehát, hogy már csak 1 százszázalékos lesz az NBA-ben. A hazai csapat Giannis Antetokounmpo nélkül nyert 124-109-re (tegyük hozzá, a Raptorsban sem játszott Kawhi Leonard), és a 7-0-s szezonkezdet franchise rekord, utoljára 1971-ben kezdte ilyen jól a wisconsiniek.