Davis otthon is bemutatkozik a BL-ben • SportTV

Davis otthon is bemutatkozik a BL-ben

2018. 11. 03. 14:42    
Olvasási idő: < 1 perc

David Davis, a Telekom Veszprém vezetőedzője szombaton az RN Löwen ellen ül először BL-meccsen a Veszprém Aréna kispadján.

A sokszorosan rossz emlékű (vereség+edzőváltás) Vardar Szkopje elleni mérkőzés óta először játszik otthon a Bajnokok Ligájában a Telekom Veszprém, és persze azonnal rangadót, méghozzá az RN Löwen ellen. Aki nyer, még a csoportelsőségért is versenyben marad, aki veszít, annak hátrafelé is kell tekintgetnie.

„A Löwen ellen nagyon nehéz mérkőzést várok, hiszen remek együttesről van szó – fejtegette David Davis vezetőedző, aki a BL-ben először ül le a kispadra a Veszprém Arénában. – Fantasztikusan kézilabdáznak, Andy Schmid a támadójátékuk szíve, míg védekezésben Guardiola és Abutovic emelkedik ki. A kapuban ott van még Appelgren és Palicka, akik miatt szintén bonyolult lesz ez a meccs, főleg, hogy már régóta együtt dolgozik ez a csapat. Szeretik a hét a hat elleni játékot, amit a top formában játszó Andy Schmid vezényel. Nem szabad sok labdát veszítenünk, hiszen remekül viszik végig a lerohanásokat Sigurdssonnal és Groetzkivel a szélen.”

Nagy László így fogalmazott a klub hivatalos oldalának: „A Löwen az egyik legjobb formában kézilabdázó csapat. A hét a hat elleni játékuk kimagaslik a mezőnyből, arra jól fel kell készülnünk. Régóta együtt vannak, és régóta ezzel az edzővel dolgoznak, szóval, összeszokott társaságról van szó. Elképesztően gyors kézilabdát játszanak, masszív védőfallal és remek kapusteljesítménnyel. Igyekszünk a gyenge pontjaikat megtalálni és feltörni, ezáltal hatékonyan kézilabdázni.”

A németek a csütörtöki, Bergischen HC elleni bajnokijuk után nem utaztak haza, hanem egy „vendégéjszaka” után Bécs érintésével egyből Veszprémbe mentek tovább.  A Löwen honlapja főleg a veszprémi szurkolókra és az itteni fantasztikus atmoszférára hívta fel a figyelmet. „Sokat hallottam már az ottani légkörről. Szkopjéban is lenyűgözött a különleges légkör, Veszprémben pedig legalább ilyen hangulat vár ránk” – mondta például Jannik Kohlbacher, a német csapat beállósa.

A Sport1-en 17 órától élőben közvetítjük a Telekom Veszprém-RN Löwen BL-meccset.