Olasz strandon lehetnek királynők a szentendreiek • SportTV

Olasz strandon lehetnek királynők a szentendreiek

2018. 11. 04. 10:49    
Olvasási idő: < 1 perc

A nőknél a Multichem-Szentendrei NKE az aranyért, a férfiaknál az Orosháza a bronzért száll harcba a strandkézilabda Bajnokok Kupája utolsó napján.

Utolsó napjához érkezett Cataniában a klubcsapatok számára kiírt strandkézilabda Bajnokok Kupája, és az éremcsatákban két magyar csapat is érintett.

A hölgyeknél a Multichem-Szentendrei NKE a döntőben a portugál GRD LECA – apostaganha.com nevű formációval találkozik, azzal a szándékkal, hogy 2015 után másodszor is felüljön Európa trónjára. A szentendrei együttes mindössze egy szettet veszített a fináléig vezető úton, a legjobb négy között a címvédő Algecirast búcsúztatta 2-0-val (28:24, 17:16), így mérheti össze másodszor is erejét a portugálokkal. Merthogy a két csapat a csoportkörben is találkozott, ott 2-0-ra (16:6, 15:14) nyert a magyar csapat. Az ismétlés már tornagyőzelmet érne.

A férfiaknál az Orosháza a német Sand Devils Münchennel a harmadik helyért párbajozik. (A másik magyar együttes, a Dinamit BHC nem tévés pályán csap össze a hetedik helyért a szintén német Beach & Da Gang Münsterrel.) Mindkét gárda 2-0-ra elveszített elődöntő után próbál javítani – kevéssel a női döntő előtt.

A vasárnapi közvetítések során új kommentátor is bemutatkozik a Sport TV csapatában, Bartha Zoltánnak a Bajnokok Kupája helyosztói lesznek az első bejelentkezései csatornánkon.