Első osztályú rangadó a másodosztályban • SportTV

Első osztályú rangadó a másodosztályban

Sport TV avatar Sport TV 2018. 11. 05. 10:46    
Olvasási idő: 2 perc

Hétfőn este játsszák a futballhistória első másodosztályú Hamburg–Köln találkozóját, s erről önök sem maradhatnak le a Sport2 jóvoltából.

Ha van két csapat, amely abszolút „nem odavaló”, ahol találkozik, akkor az a Hamburger SV és az 1. FC Köln, no meg a Bundesliga2. Előbbi együttes idén májusig a Bundesliga egyetlen (utolsó) „örökös tagja” volt, utóbbi nyerte meg 54 esztendeje az országos, éves, oda-vissza rendszerű német pontvadászat (vagyis a Bundesliga) első kiírását. A dóm városa frontcsapatának (ne feledkezzünk azért el  Fortunáról sem, amelyben többek közt annak idején egyik szakkommentátorunk, Hajdu Attila is megfordult) a bajnoki címet követően is volt még 46 további esztendeje az élvonalban, azaz a két csapat 106. összecsapása lesz az első másodosztályú meccsük (94 Bundesliga, 3 országos bajnoki döntő – Oberliga Endrunde – és 8 DFB-kupacsata után). Szóval mindenki –  klubvezetők, szurkolók és talán maguk a játékosok zöme is – tudja, hogy mindent meg kell tennie azért, hogy jövő ősszel már ismét egy osztállyal feljebb találkozzanak ugyanebben a párosításban.
A „frissen kieső” HSV (az FCK-val ez a szégyen először 1998 tavaszán, legutóbb ugyancsak idén májusban esett meg…) ennek megfelelően jelenleg az osztályozót jelentő 3. helyen áll 21 pontjával, közvetlenül előtte helyezkedik vendége ugyanennyi egységgel, csak 6-tal jobb gólkülönbségével (24–16, ill. 13–11). Mivel a listavezető St. Paulinak 22 pontja van, s már lejátszotta e fordulóbeli meccsét (2–1-re nyert Bielefeldben), a hétfő esti meccs győztese átveszi a vezetést, döntetlen esetén pedig mindketten megelőzik a jelenlegi éllovast a Bundesliga2 bajnoki táblázatán.
A Hamburg egyébként az idényben eddig jobban teljesített idegenben, mint otthon: kiszállásai során egyetlen remi kivételével mindenhonnan elhozta mindhárom pontot, a Volksparkstadionban – most éppen szponzornév híján a klasszikus nevén nevezik az arénát – azonban a nyitó forduló 0–3-ja (Kiel) óta még egy ennél is borzalmasabb  0–5-öt (Regensburg) is étéltek a helyi fanatikusok, emellett még két 0–0 (St. Pauli és Bochum) is csúfítja a hazai mérleget. A Köln szintén idegenben vitézkedik inkább, 5 eddigi bajnokijából az első négyet megnyerte, s csak a Kiel elleni meccset adta döntetlenre eddig ebben az idényben. Azaz a „helyszín” alapján a HSV egyáltalán nem mehet biztosra.
Két, egyaránt az élvonalba vágyó csapat, egy kitűnő vendég támadósor (24 szerzett góllal a legjobb a ligában), egy stabil hazai védelem (11 kapott találattal második, csak a 8-at beszedő Union Berlin jobb nála), mi kell ennél több egy remek kis Bundesliga-rangadóhoz? Nézzék tehát velünk, nálunk a Sport2-n ma este!

BUNDESLIGA 2, 11. forduló. Sport2 20:30  Hamburger SV–1. FC Köln (kommentátor: Fülöp László)