Mélyrepülésben a Bayern, szárnyal a Leipzig • SportTV

Mélyrepülésben a Bayern, szárnyal a Leipzig

Sport TV avatar Sport TV 2018. 11. 06. 10:25    
Olvasási idő: 2 perc

Bundesliga-statisztikánkban továbbra is az “örökös bajnok” Bayern, legfőbb kihívója, a listavezető Dortmund és a “magyaros” csapatok (Freiburg, Hoffenheim, Hertha, Leipzig) meccsei állnak a célkeresztben.

+ Noha a Wolfsburg elleni győztes gólban „véletlenül” nem volt benne (Delaney asszisztjából Reus szerezte), a Dortmund angol üdvöskéje Jadon Sancho a top 5 liga második   legtöbb gólban részes játékosa. Csak a világbajnok Kylian Mbappénak volt több gólhoz (13) közvetlen köze (gól vagy assziszt), mint az angolnak (10).
o A 2011–12-es idény 30 fordulója óta a szombati lesz az első Dortmund–Bayern meccs, amelyet a fekete-sárgák a bajnoki táblázaton a bajorok előtt állva kezdenek meg.
= 14 hazai győzelem után nem sikerült nyerni a a Bayernnek a Freiburg ellen. Ezt megelőzően legutóbb 18 éve, 2000-ben sikerült pontot elvinnie Münchenből – akkor még az Olimpiai Stadionból – az SCF-nek.
+ A rekordbajnok a 4. fordulóban még saját rajtcsúcsait fenyegette, most ott tart, hogy legutóbb 8 éve volt ennél kevesebb (15) pontja, mint most. (Csak a tények rögzítése kedvéért: azt a bajnokságot nem is nyerte meg a Bayern, csupán a 3. helyen végzett 23 ponttal elmaradva a győztes BVB-től.) Más kérdés, hogy a mezőny több mint 80%-a boldogan fogadná azt az eredménysort – 8 győzelem, 2-2 döntetlen és vereség – , amelyért a bajorok most szégyenkeznek és edzőváltást fontolgatnak.
o A Bayern brazil-spanyol Thiago Alcantarájának van a legtöbb labdaérintése az európai elitligákban 115 érintéssel. Őt követi Jorginho (Chelsea) 114-gyel, Marcelo Brozovic (Inter) 112-vel, Toni Kroos (Real Madrid) és Vincent Kompany (Man City) 109-109-cel.
= Manuel Neuer és David Alaba együtt ünnepelte a 200. Bundesliga-bajnokját – ha már az eredmény nem adott örömködésre okot…
+ Az ünnepelt válogatott kapus a kapuját eltaláló legutóbbi 8 lövés mindegyikéből gólt is kapott!
o Franck Ribéry az első Bayern-légiós, aki elérte a 400. tétmérkőzést a rekordbajnok színeiben. A Freiburg elleni meccs előtti mérlege: 399 mérkőzés, 280 győzelem, 117 gól, 129 gólpassz, 119 percenkénti gólrészesség, 22 megszerzett trófea. Az 400. fellépésre csereként került sor, a 63. percben lépett pályára „öreg cimboráját”, Robbent váltva.
= A hoffenheimi Niko Schulz 100. élvonalbeli bajnokiján lépett pályára a 10. játéknapon.
+ Timo Werner lett az Optaindex szakportál szerint a forduló legjobbja. A lipcseiek centere idénybeli harmadik Bundesliga-duplája (rekord!) mellett 48-szor avatkozott játékba, 8-szor célozta meg a kaput, amelyet 6 ízben el is talált.
o A lipcseiek az első fordulóban otthon a Dortmundtól elszenvedett 1–4 óta 9. veretlen meccsüket vívták meg a bajnokságban, ezzel már 4.-ek a táblázaton.