A próbatorna folytatódik Milánóban • SportTV

A próbatorna folytatódik Milánóban

2018. 11. 07. 02:17    
Olvasási idő: < 1 perc

Vegyesen vizsgáztak a speciális szabályok a milánói NextGen-tornán, ahol a jövő nemzedékének legjelesebb képviselői csapnak össze. Persze, kísérleti lebonyolítás idevagy oda, a klasszisok itt is nagy különbséggel verik meg a kevésbé jókat, az egyformák meg parádés, szoros meccsekre is képesek. Mindkettőre akadt példa az első versenynapon.

Az A-csoportban a két keddi vesztes kezdi a második napot, a lengyel Hubert Hurkacz (a világranglistán 85.) játszik a spanyol Jaume Munarral  (vlr.: 85.).Mindketten négy szettben bukták el első meccsüket Frances Tiafoe, illetve Sztefanosz Cicipasz ellen. Mivel körmérkőzéses csoportmeccsekről van szó, értelemszerűen a másik találkozón a világrangsorban 15. görög és a 40. amerikai küzd meg egymással. A győztes csaknem bizonyosan elődöntős, ha csak valami különleges körbeverés nem történik.

Az időben második mérkőzésen hasonló a képlet, itt a B-csoport két első napi vesztese, a csupán öt szettben alulmaradó amerikai Taylor Fritz (vlr.: 47.) küzd meg a szabad kártyás, és játéktudásban a mezőnyből lefelé kilógó hazai játékossal, Liam Caruanával (vlr.: 622.), akinek az első napon csupán négy „becsületjátékot” sikerült nyernie. A nap záró összecsapása a legyőzőiké, azaz Andrej Rubljové (vlr.: 68.) és Alex de Minauré (vlr.: 31.). Ők ketten már játszottak ATP-tornán, persze „normál” szabályokkal. A washingtoni ATP 500-as verseny elődöntőjében az ausztrál fiú 5:7, 7:6, 6:4-re legyőzte az oroszt (igaz, aztán a döntőben simán kikapott Sascha Zverevtől). Rájuk is igaz, hogy a mérkőzésük nyertese nagy valószínűséggel érdekelve lesz a pénteki elődöntőben is.

NextGen-torna, Milánó. Sport2  14:00-től és  Sport1 19:30-tól: csoportmérkőzések, 2. forduló (kommentátor: Bartha Zoltán és Haraszti Ádám)