Harc az elődöntőért • SportTV

Harc az elődöntőért

Sport TV avatar Sport TV 2018. 11. 08. 08:58    
Olvasási idő: < 1 perc

A csoportkör utolsó fordulóját játsszák ma a milánói NextGen-tenisztornán, a jövő bajnokainak viadalán. A két csoport első helyezettje, Sztefanosz Cicipasz és Alex de Minaur gyakorlatilag már elődöntős, csütörtök este kiderül, melyik két teniszező jut velük együtt a legjobb négy közé.

Az A-csoportban a 3. kiemelt Frances Tiafoe küzd meg Jaume Munarral (7.). Győzelem esetén az amerikai már biztos továbbjutó, a napi program utolsó, esti második Cicipasz (1.)–Hurkacz (6.) mérkőzés eredményétől függetlenül a második helyen. (Ha a görög nyer, „tiszta” sorrend alakul ki – 3-2-1-0 győzelem – , ha  meglepetésre a lengyel, akkor a két 2 győzelmes között az dönt, hogy a nyitó meccsen Cicipasz megverte Tiafoe-t.)

A B-csoportban a nap második találkozóján Andrej Rubljov (6.) csap össze a szerdán már a keddinél versenyképesebbnek tűnő, legalább egy játszmát megnyerő olasz Liam Caruanával (8.). A papírforma persze az amerikai sikerét sejteti. Ez esetben hasonló szituáció alakul ki, mint a másik csoportban. A csoportzáró meccsen (esti első) az éllovas ausztrál Alex de Minaur (2.) a Taylor Fritz (4.) elleni mérkőzés eredményétől függetlenül a helyén marad, vagy tiszta pontelőnnyel, vagy mert elsőre legyőzte az oroszt, a tavalyi viadal egyetlen most is induló versenyzőjét, s egyben döntősét.

NextGen-torna, Milánó. Sport2  14:00-től és  Sport1 19:30-tól: csoportmérkőzések, 3. forduló (kommentátor: Kaplár F. József, szakkommentátor: Taróczy Balázs)