Munar újabb meglepetésre készül • SportTV

Munar újabb meglepetésre készül

Sport TV avatar Sport TV 2018. 11. 09. 03:44    
Olvasási idő: < 1 perc

A korábbi eredmények, a kiemelések, a világranglista-helyezések alapján három versenyző szereplése nem meglepetés a milánói NextGen-torna elődöntőjében. Akad azonban egy meglepetésember is...

Az egyetlen tavaly is szereplő versenyző, Andrej Rubljov, valamint a két legmagasabb világrangista-helyezésű játékos, Sztefanosz Cicipasz és Alex de Minaur elődöntőbe jutása nagyjából a papírformának megfelelő.  A negyediket, a spanyol Jaume Munart azonban kevesen várták oda. A 21 éves mallorcai fiú azonban pénteken meglepetésre három szettben megverte az amerikai Frances Tiafoe-t, és bár mindhárman, a lengyel Hurkacz és az amerikai is kikaptak a hibátlan Sztefanosz Cicipasztól, a hármas holtversenyből legjobb szettkülönbséggel (azaz 6-6-os szettazonossággal) a spanyol fiú került ki a legjobban.
Az elődöntő eső találkozóját tehát  két hasonló vezetéknevű fiatalember, Alex de Minaur és Jaume Munar vívja, a másodikban Cicipasz játszik a tavaly is a négy közé jutó, sőt akkor a döntőt is elérő Rubljovval. Noha hivatalos ATP-meccset még egyik párosítás részesei sem vívtak egymással, de challenger-, illetve futuretornán a spanyol tavalyelőtt és tavaly is megverte az ausztrált, mindkétszer Spanyolországban, ami nem akkora csoda, mert De Minaur édesanyja spanyol, és ő maga is Alicantéban él.  A másik duó tagjai meg Franciaországban, Quimperben csaptak össze, akkor a 32 között az orosz döntő szett rövidítésben bizonyult jobbnak.
Szóval, akkor hogy állunk a Cicipasz–De Minaur „papirforma-döntővel”?

NextGen-torna, Milánó. Sport2 19:00: elődöntő (kommentátor: Kaplár F. József, szakkommentátor: Taróczy Balázs)