Jimmy Butler a Sixers játékosa lett • SportTV

Jimmy Butler a Sixers játékosa lett

2018. 11. 10. 20:32    
Olvasási idő: < 1 perc

Az ESPN forrásai szerint Jimmy Butlert és Justin Pattont a Philadelphia 76ershez cserélte a Minnesota Timberwolves. A csere részletei még nem hivatalosak, de a források szerint Robert Covington, Dario Saric, Jerryd Bayless és egy 2020-as második körös draft pick érkezik cserébe. Egy All-Star tehát nyugatról keletre tette át székhelyét, picit alakulhatnak az NBA erőviszonyai.

Az NBA első hónapjának elsőszámú szappanoperája a végéhez ért az ESPN (Adrian Wojnarowski és Zach Lowe) forrásai szerint. Jimmy Butler a Philadelphia 76ers játékosa lesz, amivel a liga, és elsősorban a keleti konferencia erőviszonyai ismételten átrendeződnek egy kicsit. Vita nem fér hozzá, hogy a Sixers kerete már eddig is az egyik legerősebb volt keleten (és az egész ligában is), de egy Butler kaliberű ász még jobbá teheti őket. A következő évek egyik legígéretesebb duója, a Simmons-Embiid páros mellé érkezik még egy All-Star.

Butler kálváriája a szezon előtt elkezdődött, mindenáron ki akarta erőszakolni, hogy elcseréljék, de eddig nem köttetett meg semmilyen üzlet. Hol volt kedve játszani, hol nem, ő döntötte el, hogy pályára lépe-e egy meccsen, vagy nem. Mikor játszott, remekelt, de bomlasztotta a csapatot, és okozott konfliktust edzésen is. Állítólag a Houston Rockets, a Los Angeles Clippers és a Miami Heat nem állt olyan távol a megszerzésétől, de most ez már mindegy is.

Butlerrel egy négyszeres All-Star, elit védő, a győzelemért mindent megtevő elnyűhetetlen sztárt nyert a Sixers, viszont Covingtonnal és Saric-csal elveszítenek két stabil kezdőjátékost. A Timberwolves nál végre megnyugodhatnak a kedélyek, elkezdődhet a jövő építése Butler nélkül, és a kirakósba jól passzolhat a két új játékos.

Mindenestre a bukik azonnal reagáltak, és a fogadóirodákban csökkent az odds egy esetleges Sixers bajnoki címre és a keleti konferencia megnyerésére.