Jobb vasárnapot a szombatnál! • SportTV

Jobb vasárnapot a szombatnál!

Rochy Zoltán avatar Rochy Zoltán 2018. 11. 11. 04:19    
Olvasási idő: 2 perc

Egy-egy női és férficsapatunk jutott a hétvégén szombatra és vasárnapra is.
A szombati különítmény” a Győr sima győzelmével és a Veszprém fájdalmas vereségével „csak” két pontig jutott. Ha a vasárnap termése ennél több lesz, az egyszersmind az egy továbbjutó mellé újabb egy biztosat és egy nagyon valószínűt jelentene a magyar kézilabdázás számára.

FTC–CSM BUCURESTI  

Szorult helyzetbe került a C-csoport korábbi csúcsfavoritja, a román bajnok azzal, hogy második idegenbeli meccsét is elveszítette múlt héten, amikor a Bietigheim elleni idegenbeli vereség után Bukarestben a Vipers ellen is alulmaradt. Ezzel ha kikap Érden a Fraditól, még a középdöntőbe jutása is veszélybe kerül. Fordítva: ha az FTC nyer, sőt ha csak egyetlen pontot szerez, már bizonyos a középdöntőbe jutása, sorozatban negyedik esztendeje!
A románok persze két klasszisuk Cristina Neagu és Andrea Lekics gólerősségére alapoznak, mint mindig. Előbbi négy játéknap után 34 góllal vezeti az egész BL összesített góllövőlistáját, utóbbi is már 27 találatnál jár.
Az FTC a pontszerzéssel „klubrekordot” érne el: eddig egyetlen alkalommal sem sikerült három kísérletből elkerülni a vereséget a bukarestiek ellen. Ehhez sokadszor is erőn felül kellene teljesíteni, a sok sérülés, főleg a belső játékosok hiánya miatt. A zöld-fehérek eddig már sokszor csúcsra járatták mahukat már ebben az idényben is, talán most újra sikerrel jár a nagy nekirugaszkodás…

Kapcsolódó

BL-ÖRÖKMÉRLEG (FTC–CSM)

Összesen: 3 mérkőzés, 3 CSM-győzelem/ 82–93-as gólkülönbség
A Fradi pályaválasztásával:
1–0–0–1/ 26–27
Az első mérkőzés:
FTC-Rail Cargo Hungaria–CSM Bucuresti 26–27 (15–14), csoportmérkőzés, 2017. 4. 15.
A legutóbbi mérkőzés:
CSM Bucuresti–FTC-Rail Cargo Hungaria 36–31 (18–13), csoportmérkőzés, 2018. 10. 5.

SKJERN–SZEGED

Haonló szegedi örömképet jó lenne látni a dániai csata után is (Fotó: Getty Images)

A magyar kézilabdázásnak idén tavaszról már van egy fájdalmas emléke a Skjern Handbold csapatáról. A szegediek legnagyobb honi vetélytársát, a Veszprémet éppen az akkor esélytelenebbnek tartott dán együttes ötötte ki a BL nyolcaddöntőjében, megakadályozva a Telekomot abban, hogy néhyógy egymást kövező final four-szereplés után ötödször is harcba szállhasson a négyes döntőért.
A dán csapat most is megbízhatóan – de nem kiemelkedően teljesít – 5 ponttal a B-csoport 5. helyén áll, igaz, csupán egyetlen egységgel megelőzve a szlovén Celjét. A Szeged viszont kirobbanóan nyitotta az idényt. Elő hat meccséből ötöt győztesen zárt, csupán a hatodikon kapott ki a világklasszisoktól hemzsegő PSG-től idegenben, olyan mérkőzésen, amelyen véglg pariban volt ellenfelével.
Egy esetleges MOL-Pick-siker azt jelentené, hogy a Tisza-parti együttes már 8 ponttal előzné meg a már kieső helyen álló Celjét (és esetleg Zaporizzsját), amekkora előnyt csak akkora vereségsorozattal kehet leadni, amilyen győzelmi szériával indított a Pastor-csapat. Erre pedig még gondolni sem akarunk!…
A két csapat egyébként korábban még sosem játszott egymással tétmérkőzést, ez lesz az első európai kupatalálkozásuk.

KÉZILABDA BL. Sport1 14:00 FTC-Rail Cargo Hungaria–CSM Bucuresti női D-csoportmérkőzés (kommentátor: Ágai Kis András, szakkommentátor: Borsos Attila, riporter: Fazekas Erzsébet, műsorvezető: Petur András, szakértő: Pásztor István és Tóth Tímea); Sport1 16:30  Skjern Handbold–MOL-Pick Szeged férfi B-csoportmérkőzés  (kommentátor: Méhes Gábor, szakkommentátor: Borsos Attila, műsorvezető: Petur András, szakértő: Pásztor István és Vadkerti Attila); Sport1 18:30 Harmadik félidő kézilabdashow (műsorvezető: Petur András)