Kipukkan a Warriors lufi? • SportTV

Kipukkan a Warriors lufi?

Sport TV avatar Sport TV 2018. 11. 14. 11:10    
Olvasási idő: 2 perc

Hatásvadász a címünk, de úgy tűnik, tényleg nincsen minden rendben az NBA-címvédő Golden State Warriors öltözőjében. Legalábbis Kevin Durant és Draymond Green között biztos nem minden okés. A csapat megbüntette Greent, ez egy intő jel, de lehet könnyedén túllépnek majd ezen is.

A Los Angeles Clippers hétfő este hosszabbításban legyőzte a Golden State Warriors csapatát. A rendes játékidő vége előtt hat másodperccel 106-106-os állásnál Draymond Green Kevin Durant elől lekapta a lepattanót a saját palánkja alatt, majd elindult az ellenfél kosara felé. Hiába jelezte neki többször is Durant, hogy passzolja neki a labdát, nem tette meg, és végül elvesztette a játékszert. Ezután a kispadon heves vita alakult ki Green és Durant között:

A hosszabbításban végül nyert a Clippers Lou Williams 10 pontjának köszönhetően.

És a vereség miatt állítólag nem nyugodtak meg a kedélyek, Green és Durant tovább folytatták a csörtét az öltözőben. Állítólag ez volt az eddigi leghevesebb vita a jelenkori Warriors történetében. Ne képzeljük azt, hogy ütötték-verték egymást, de az öltöző sok alfahímje közül kettő verbálisan egymásnak feszült, és a hírek szerint Thompson volt, aki nyugtatta őket. A történet eddig azzal zárult, hogy a Warriors eltiltotta Greent egy meccsre, és a fizetését is megvonták (ez a számítások szerint 120480 dollárjába került). Mindezt azért, mert a vita során átlépett egy határt, amit nem kellett volna. A vezetőség azt mondja, hogy Green ilyen, ezt ők is tudják, és ennek nem lesz semmi következménye a jövőre nézve.

De hogy tisztán lássuk a dolgokat, pár fontos infó a Warriors jelenlegi helyzetéről:

  • Curry épp sérült (nem súlyos, de sem a Clippers, sem azóta a Hawks ellen nem játszott)
  • Durantnak opciója van 2019-2020-ra, Klay Thompson szerződése pedig a szezon végéig szól, nem lenne jó, ha megbomlana a csapategység, és valaki elhagyná a csapatot öltözői feszültség miatt 2019 nyarán.
  • Draymond Green 2020-ban lesz szabadügynök.

Mielőtt azt hinnénk, hogy a Warriors megoldhatatlan probléma előtt áll, nyugodjunk meg. Kedden az Atlanta Hawks ellen Green és Curry nélkül is győzött a Warriors Durant 29 és Thompson 24 pontjával. 12-3-as győzelmi mutatóval vezeti a csapat a nyugati konferenciát.

A meccs után Durant nyilatkozott az incidensről, de nem volt bőbeszédű: „Ez házon belül marad. Tudom, hogy ti (az újságírók) a dolgotokat végzitek, de nem szeretnék senkinek sztorit adni. Ami történt, megtörtént. Tovább próbálunk lépni, és csak próbálunk kosarazni.”