Zidane-nak tetszik a Bayern kispadja, ha... • SportTV

Zidane-nak tetszik a Bayern kispadja, ha…

2018. 11. 14. 16:44    
Olvasási idő: < 1 perc

Spanyol médiaértesülések szerint a Bayern München már a Dortmund elleni vereség előtt kapcsolatba lépett Zinedine Zidane-nal a vezetőedzői munka miatt.

Október eleje már régen volt, így ismét ideje felmelegíteni a Zinedine Zidane, Bayern München vonalat! Jelen állás szerint a Bayernnél akkor lesz (talán) nyugalom, ha a csapat innentől június elejéig az összes meccsét megnyeri, így esetleg triplázik (matematikai alapon az összes bajnoki megnyerése már nem elég a salátástál elnyeréséhez). Ha nem, akkor Isten óvja Niko Kovacot. Ahogyan minden egyes, nem győzelemmel véget érő tétmeccs után egyesével is…

Ilyen esetekben természetes téma az edzőváltás, ráadásul most a forrás nem német, hanem spanyol. Eduardo Inda, spanyol újságíró az „El Chiringuito” nevű televíziós műsorban elárulta, a Real Madriddal edzőként három Bajnokok Ligáját nyerő szakembernek három csapattól van ajánlata: a Manchester Unitedtől, a PSG-től és a Bayern Münchentől. (A Lesen vagyunk stábja mindenesetre már egy nappal korábban pont ezzel a három csapattal kapcsolatban tette fel a kérdést, hogy hol lesz először edzőváltás.)

A spanyol újságíró szerint a Bayern már a Dortmund elleni bajnoki előtt (!) felvette a kapcsolatot Zidane-nal, akinek nincs ellenére a bajorok kispadja – de leghamarabb 2019 nyarától. Egy rossz idényt nem akar megmenteni, csak akkor száll be a játékba, ha a Bayern által vázolt hosszabb távú terveket érdekeseknek találja. Erősítheti a müncheni szerepvállalását, hogy Hasan Salihamidzic sportigazgatóval jó a viszonya, gyengíti ugyanakkor, hogy Párizsban és Manchesterben esztelen feltételekkel is hajlandók harcba indulni érte.