LeBron James: Chamberlain kipipálva, Jordan a következő

2018. 11. 15. 11:28    
Olvasási idő: 2 perc

Újabb mérföldkőhöz érkezett LeBron James pályafutása. A Portland Trail Blazersnek szórt 44 pontjával ő lett minden idők ötödik legeredményesebb NBA-játékosa. Találja ki mindenki, ki a negyedik és a harmadik, akiket most célba vesz…

Bravo, Királyom! (Fotó: Harry How/Getty Images)

LeBron James 14. Lakers meccsén megelőzött egy korábbi Lakers legendát, Wilt Chamberlaint, és már ő minden idők ötödik legjobb pontszerzője az NBA alapszakaszát tekintve. 44 pontot dobott a Portland Trail Blazersnek, ezzel elérte a 31425 pontos határt, felülmúlta Chamberlain 31419 pontos teljesítményét.

James azt nyilatkozta, amikor elér egy ilyen határt, vagy ilyen legendákkal említik együtt a nevét, eszébe jut Akron, és hogy honnan jött: „Tudom, honnan jöttem, és milyen nehéz volt eljutni idáig, és soha nem eltelni a sikerrel. Hálát adok az úrnak, hogy ilyen képességekkel áldott meg, amiket igyekszem maximálisan kihasználni, és persze az edzőknek és csapattársaimnak, akik az elmúlt 16 szezonban a segítségemre voltak eljutni idáig” – nyilatkozta. Azt is elmondta, hogy a meccslabda és a meccsen viselt meze az általa alapított I Promise Schoolba kerül majd Akronban.

Az örökrangsort Kareem Abdul-Jabbar vezeti (38387 pont), Karl Malone a második (36928), Kobe Bryant a harmadik (33643), és Michael Jordan a negyedik (32292). Amennyiben James ilyen ütemben termeli a pontokat, Jordant még ebben a szezonban utolérheti. Biztosak vagyunk benne, hogy amikor 60 ponton kerül Jordanhez képest, a megszokottnál is nagyobb hype lesz minden Lakers-meccs körül. Bryant megelőzésére a következő szezon első felében kerülne sor. De ne menjünk ennyire előre, élvezzük ki a pillanatot, és jegyezzük meg, hogy a lista első hat helyezettjéből öt megfordult a Los Angeles Lakersben hosszabb-rövidebb ideig. Csak Jordan nem. Ez volt James első 40+-os meccse a Lakersben, és Kobe Bryant 60 pontos búcsúmeccse óta senki nem jutott ilyen magasságokba.

Jamesnek egyébként elképesztő estéje volt, mert 44 pontja mellett egy gólpassz híján tripla-duplázott, 10 lepattanót szedett és kiosztott 9 gólpasszt, adott három blokkot, hat triplakísérletéből öt betalált, és 68,4 százalékot hozott össze mezőnyből. Az aranysárga-lilák 126-117-re győztek a Blazers ellen.